2 maart 2016

SVHA verliest doelpuntenfestijn van WVW

Zondag 28 februari stond de competitiewedstrijd WVW 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. SVHA heeft na 15 wedstrijden 12 punten verzameld en WVW heeft na 13 wedstrijden 18 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen WVW sluiten de volgende 13 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Yosry Hassan, Jelmer IJkhout, Bart van Olderen, Luc Dekker, Nelson Konu, Ali Saleh, Noud Spaan, Twan Aarnink, Ronald Evers, Jeroen van Boldrik, Rogier Jansen en Mustaba Mieri.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Ronald Evers staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en aanvoerder Twan Aarnink. Het middenveld bestaat uit Noud Spaan, Nelson Konu en Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Rogier Jansen (links), Bart van Olderen (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg staat positioneel goed en jaagt de tegenstander op. Mede hierdoor komt WVW er in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet aan te pas. Na ongeveer een kwartier voetballen komt SVHA op voorsprong. Vanuit een rommelige situatie valt de bal voor de voeten van Rogier Jansen die zich niet bedenkt en de bal in het doel schiet, 0-1! SVHA neemt na deze treffer geen gas terug en blijft de tegenstander onder druk zetten. WVW creëert zelf ontzettend weinig en loopt zich continu stuk op de stugge manier van verdedigen van SVHA. Na een klein halfuur spelen verdubbelt SVHA de voorsprong. Ali Saleh ontvangt de bal van Bart van Olderen en met een geweldige uithaal van ongeveer twintig meter laat hij de keeper van WVW kansloos, 0-2! SVHA zit op rozen en probeert de voorsprong vast te houden. WVW dringt iets meer aan en dat levert vlak voor rust de aansluitingstreffer op. Een schot in de hoek is te machtig voor doelman Sjoerd Veldhorst, 1-2. De spanning is weer terug in de wedstrijd. Beide ploegen lijken met een 1-2 tussenstand te gaan rusten, maar niets is minder waar. In de absolute blessuretijd van de eerste helft komt WVW op gelijke hoogte, 2-2. Protesten aan de kant van SVHA omdat Rogier Jansen vlak voor het wegkoppen van de bal in zijn rug zou zijn geduwd. De scheidsrechter negeert deze protesten en zo gaan beide ploegen met een 2-2 tussenstand rusten.

Na rust komt er een feller WVW uit de kleedkamer. De ploeg is gesterkt na de twee doelpunten vlak voor rust en gaat op zoek naar de voorsprong. Na een uur voetballen komt WVW op voorsprong. Een indraaiende vrije trap komt voor de voeten van een speler van WVW terecht die simpel binnen kan tikken, 3-2. SVHA geeft de wedstrijd uit handen, maar gaat op zoek naar de gelijkmaker. Met nog een klein halfuur te spelen komt Jelmer IJkhout in het veld voor Noud Spaan. WVW zakt in en hoopt er met een snelle uitval uit te komen. Een kwartier voor tijd komt SVHA uit het niets op gelijke hoogte. De bal valt uit de kluts voor de voeten van Rogier Jansen die uithaalt en de keeper kansloos laat, 3-3. De schade is weer hersteld en SVHA probeert het punt te koesteren. Met nog tien minuten op de klok komt Mustaba Mieri in het veld voor Rogier Jansen. De wedstrijd loopt richting de 90 minuten en beide ploegen lijken zich bij het gelijkspel neer te leggen. WVW komt er in de slotfase nog een kaar gevaarlijk uit via de zijkant. De bal wordt laag voorgegeven en in het doel gegleden door een aanvaller van WVW, 4-3… SVHA geeft de wedstrijd in extremis uit handen. De ploeg komt de klap niet meer te boven en een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match (volgens de stemmers): Rogier Jansen

SVHA blijft door de nederlaag op 12 punten uit 16 wedstrijden steken. WVW wint en komt op 21 punten uit 14 wedstrijden. Zondag 6 maart speelt SVHA de uitwedstrijd tegen DIOSA. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. DIOSA verloor afgelopen week met 0-1 van Uchta en heeft na 15 wedstrijden 32 punten.

Auteur: Jelmer IJkhout