Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

18 april 2018

SVHA talent Tim van Lent vertrekt naar N.E.C. vanaf aankomende zomer

SVHA onder 11 talent Tim van Lent heeft zijn handtekening gezet onder een (minimaal) 1 jarig contract bij N.E.C. Tim werd gescout eind vorig kalenderjaar en werd met een aantal training stages en een oefenwedstrijd tegen Vitesse een warm welkom geheten bij de BVO. Tim maakt het seizoen in Herveld af en vertrekt vanaf aankomende zomer naar N.E.C.

timvanlent

Al op vroege leeftijd werd er gezien dat Tim over veel talent beschikte. De jonge pupil van SVHA doorliep moeiteloos de SVHA jeugd. Tim won in de F1 al alles wat er maar te winnen viel. Met een goed elftal om zich heen werd Tim niet alleen meermaals kampioen maar won hij ook de KNVB beker.

Dit seizoen stroomde Tim als eerste jaars E pupil, beter bekend als Onder 11 binnen. Tim starten in het eerste elftal van de Onder 11 waar hij begon in de 3e klasse. Op zaterdag 7 oktober 2017 speelde de Onder 11 een thuiswedstrijd tegen Lienden. Hier werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen en na afloop stond daar een N.E.C. scout klaar om te vragen wie die kleine blonde speler was aan de linkerkant.

Een grote eer, maar meer nog niet. Tim moest het doen met deze aandacht maar kreeg nog geen uitnodiging. Hiervoor komen ze nog een keer kijken. Het hele jaar kwamen ze dan ook niet meer. SVHA werd op 2 punten na geen kampioen in de 3e klasse maar dwong wel promotie af. Net als je denk dat het eerdere flirt met Tim geen gevolg gaat krijgen was N.E.C. er weer.  De eerste (oefen)wedstrijd na de winterstop tegen Kesteren. Een hopeloos slechte wedstrijd van de Onder 11, die niet alleen verloren ging maar een SVHA wat compleet door de ondergrens zakte.

Dat de BVO uit Nijmegen naar veel meer kijkt dan het resultaat was hier duidelijk. Na de wedstrijd tegen Kesteren op 13 januari kreeg SVHA dan de officiële bevestiging vanuit N.E.C. Tim mag langs komen voor een training stage. Vol enthousiasme is Tim hierin gegaan en kreeg begin februari het bericht dat zijn stage verlengt werd. Tim doorliep de stages goed en het enthousiasme van de club uit Nijmegen bleef aan.

Zo erg dat de ouders voorbereid werden wat er eventueel te wachten staat. Toch bleef het spannend. Tim kreeg nog geen definitief ja en werd opnieuw gevraagd of hij zijn stage wilde verlengen. Natuurlijk wilde Tim dit en verving zijn eigen training bij SVHA op de dinsdag met een training bij N.E.C. Niet veel later mocht Tim zelfs een oefenwedstrijd met zijn op het oog nieuwe elftal. En niet zomaar maar één, maar tegen Vitesse op 31 maart.

Zo trots als de Onder 11 van SVHA was gingen we met ze alle kijken. Kijken hoe Tim het zou doen tussen het geweld van alle super talenten uit onze regio. N.E.C. en Tim verloren de wedstrijd maar dat maakte ons helemaal niks uit. Zo trots als dat we waren op Tim, of die nu mocht blijven of niet, we waren trots en blij voor Tim.

Uiteindelijk kwam het goede nieuws voor Tim zo een 2 weken geleden. Hij mocht komen tekenen voor de club uit Nijmegen. Een fantastische prestatie van Tim!

Mocht je Tim nou de komende weken tegen komen bij SVHA. Wens hem heel veel succes en plezier toe. High-five hem, steek je duim is naar hem op, of knip oog is naar hem. Want je weet het nooit. Hoe ver Tim ook mogen komen, wellicht speelt hij over 10 jaar bij N.E.C. in het eerste, wellicht zelfs bij Ajax of zien we hem over 15 jaar in het Nederlands elftal. Bedenk je dan dat jij, net als ik als jeugdtrainer, en alle die mij voor gingen met Tim een klein aandeel zijn geweest in het grote succes van Tim.

En ook als deze droom niet werkelijkheid word, ik ben trots op Tim, en wetende dat er altijd voor Tim een plekje terug zal zijn bij het warme SVHA, ongetwijfeld zullen er meerdere grotere verenigingen staan te springen om Tim mocht hij het niet halen bij N.E.C. maar ik hoop dat Tim op dat moment kiest voor ons allemaal, de club waar het allemaal begon, en waar het ook mag eindigen Tim? We gaan het zien en ik ga het nauwkeurig volgen.

Inmiddels speelt Tim in de 2e klasse en staat hij samen met de andere helden uit de Onder 11 op een eerste plaats. Als promovendus hoef ik je niet te vertellen hoe knappe prestatie dit is van onze onder 11. Tim maakt het seizoen gewoon bij ons af en hoe mooi zou het zijn om dit af te sluiten met een prijs? Nog 2 kansen want we staan ook nog in de halve finale van de beker!

Nogmaals Tim, namens je huidige trainers, namens alle ouders die jou wekelijks zien schitteren, namens je vorige jeugdtrainers, namens de club heel, heel veel succes en dat je hier maar mag vertrekken als kampioen, bekerhouder en een heel trots SVHA lid wat zich bij N.E.C. komt laten zien, succes!