7 september 2016

SVHA pakt punt bij Unitas’28

HERVELD – SVHA heeft de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Unitas’28.

Unitas’28 begint fel aan de wedstrijd en maakt het SVHA erg lastig in de beginfase. De ploeg van trainer Henk Stuivenberg komt moeizaam in de wedstrijd en heeft moeite om de bal in de ploeg te houden. Na tien minuten voetballen is de ‘storm’ overgewaaid en komt SVHA beter in de wedstrijd. Nadat Unitas’28 enkele mogelijkheden onbenut laat, komt SVHA na twintig minuten voetballen op een 0-1 voorsprong. Luc Dekker ontvangt de bal aan de zijkant van het strafschopgebied en bedient Ali Saleh met een korte pass. Laatstgenoemde schiet de bal vervolgens via de binnenkant van de paal in het doel. Een paar minuten na het openingsdoelpunt krijgt Unitas’28 een strafschop. Niels Kuipers mag de bal vanaf elf meter binnenschieten, maar zijn inzet wordt uitstekend gepareerd door Boris Boerstoel(!) Toch blijft Unitas’28 voetballen en komt het na een halfuur spelen op gelijke hoogte via een fraai afstandsschot van Mark Kruijzen. Vlak voor rust is het weer de beurt aan SVHA, dat een vrije trap krijgt op de rand van de zestien meter. Ali Saleh gaat achter de bal staan, haalt verwoestend uit en ziet zijn schot in de rechter kruising belanden(!) Unitas’28 probeert voor rust nog de gelijkmaker te forceren, maar daar slaagt de ploeg niet meer in.

Met een 1-2 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

Na rust voert Unitas’28 het tempo op. SVHA loopt achteruit en probeert een tegentreffer te voorkomen. Rond de 55e minuut komt Jordy van Gaalen in het veld voor Luc Dekker. Een aantal minuten daarna komen Elkjaer Rikken en Yosry Hassan in het veld voor de geblesseerde Ali Saleh en Twan Aarnink. Unitas’28 blaft een groot gedeelte van de tweede helft, maar bijt niet. SVHA komt er niet meer aan te pas in tweede helft en Unitas’28 komt een kwartier voor het einde op gelijke hoogte. Een afgeslagen hoekschop wordt niet goed verwerkt door SVHA, waardoor Lodi van Elk met een droge knal in de hoek de gelijkmaker op het bord zet. Unitas’28 ruikt bloed en gaat zelfs op zoek naar de winst. Een paar minuten voor het einde krijgt invaller Jordy van Gaalen een rode kaart wegens aanmerkingen op de leiding. In het restant van de wedstrijd krijgen beide ploegen nog mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken, maar verder dan 2-2 komt het niet. Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Doelman: Boris Boerstoel
Verdediging: Ronald Evers, aanvoerder Ries Hoogstad, Jeroen van Boldrik en Jules Merkus
Middenveld: Tijmen van der Kolk, Twan Aarnink en Ali Saleh
Aanval: Jesse Schreuders, Loay Saleh en Luc Dekker

Invallers: Jordy van Gaalen, Elkjaer Rikken en Yosry Hassan

Zondag 11 september speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen AAC-Olympia. De competitiewedstrijd begint ‘s middags om 14:00 uur. AAC-Olympia won afgelopen zondag met 3-2 van DVSG.

Auteur: Jelmer IJkhout
Foto’s: Unitas’28