23 oktober 2017

SVHA pakt eerste zege van het seizoen op AVIOS/DBV

Het tij lijkt eindelijk te keren voor SVHA: na jaren te boek te staan als rode lantaarndrager wist het elftal van trainer Michel van Leijen zondag de eerste zege van het seizoen te pakken (1-0 op AVIOS/DBV). Jammer genoeg besloot het toch al schaarse publiek de tweede helft in de kantine te blijven.

Alles op een kluitje, om de haverklap een bal die over de lijn vliegt en spelers die in elkaar haken: de wedstrijd tussen SVHA en het Alphense AVIOS/DBV verdient geen schoonheidsprijs. Vooral in de eerste helft wordt het spel gekenmerkt door anticlimaxen. Steeds als een van de twee partijen profiteert van een zeldzaam ontstaan gat, wordt er een overtreding gemaakt of belandt de bal ver boven het doel.

De stand na 45 minuten speeltijd is 0–0, alle reden voor het publiek om maar in de kantine te blijven om de klassieker Ajax–Feyenoord te bekijken. Daar zullen sommigen spijt van hebben: in de tweede minuut na de rust kopt Ronald Evers (SVHA) de bal voorbij keeper Dide Broeder van AVIOS/DBV.

Er ontstaat in de tweede helft meer ruimte voor aanvallen, maar daar kunnen beide teams niet van profiteren. De stand blijft 1–0 voor SVHA, dat na twee nederlagen en een gelijkspel eindelijk weer ervaart wat winnen is.

Bron: De Gelderlander