12 augustus 2015

SVHA opent oefencampagne met verlies tegen Spero

Na 3 trainingen stond dinsdag 11 augustus de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma voor SVHA 1. De wedstrijd tegen Spero 2, dat uitkomt in de reserve 1e klasse, begon om 20.15 uur in de avond en werd gespeeld op het kunstgras in Elst. Noud Spaan, Luc Dekker, Jasper Visser, Jordy van Gaalen, Mostaba Mieri, Mees van Eldik, Yosry Hassan, Stefan Bakker en Pim Mantel zijn dit seizoen nieuw binnen de selectie (SVHA 1 & SVHA 2). Met 9 nieuwe spelers dit seizoen is de selectie (SVHA 1 & SVHA 2) goed bezet.

Voor de wedstrijd tegen Spero 2 sluiten de volgende 16 spelers aan bij de wedstrijdselectie: Sjoerd Veldhorst, Twan Aarnink, Jeroen Janssen, Harm Ariese, Noud Spaan, Pieter Mantel, Elkjaer Rikken, Nelson Konu, Pim Mantel, Luc Dekker, Jelmer IJkhout, Leon Latta, Jasper Visser, Bart van Olderen, Bas Peperkamp en Yosry Hassan.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Twan Aarnink staat rechtsback, Noud Spaan staat linksback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Harm Ariese. Het middenveld bestaat uit Elkjaer Rikken, Nelson Konu en aanvoerder Pieter Mantel. De voorhoede bestaat uit Bart van Olderen (links), Pim Mantel (spits) en Luc Dekker (rechts).

Zowel Spero als SVHA zijn zoekende in het begin van de wedstrijd. SVHA, spelend met 3 nieuwe spelers in de basis (Noud Spaan, Pim Mantel en Luc Dekker), komt in de eerste 10 minuten van de wedstrijd niet echt aan voetballen toe. Spero komt, naarmate de wedstrijd vordert, steeds beter in de wedstrijd en dit levert na 15 minuten spelen de eerste goede mogelijkheid op. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt vlak voor het doel van Sjoerd Veldhorst over geschoten.

Spero heeft de wedstrijd beter in handen en dit levert na 20 minuten voetballen de 1-0 op. Na een snelle omschakeling bij Spero komt de bal bij de aanvaller terecht die oog in oog met Sjoerd Veldhorst komt te staan. De aanvaller maakt geen fout en schiet de bal via de hand van Sjoerd Veldhorst en de binnenkant van de paal het doel in.

Na dit tegendoelpunt laat SVHA iets meer van zich zien. De bal wordt iets makkelijker in de ploeg gehouden en SVHA krijgt een paar schietkansen van afstand, niet meer dan dat. Na 30 minuten spelen komt Spero op een 2-0 voorsprong. Balverlies op het middenveld wordt afgestraft door Spero dat opnieuw snel omschakelt. De bal komt uiteindelijk terecht bij een speler van Spero die doeltreffend uithaalt. SVHA moet zich zien te herpakken van de twee tegentreffers in 10 minuten tijd.

Aan het eind van de 1e helft komt de aansluitingstreffer voor SVHA. Noud Spaan heeft balbezit aan de linkerkant van het veld. Met een hoge pass door de lucht probeert hij Luc Dekker te bereiken. De bal schampt het achterhoofd van een verdediger van Spero, waardoor de bal bij nieuwkomer Luc Dekker komt die geen moment twijfelt en de bal hard het doel in jaagt, 2-1. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de 1e helft en zoeken beide teams de kleedkamers op.

Na rust worden er 5 wissels toegepast. Twan Aarnink maakt plaats voor Bas Peperkamp, Jasper Visser vervangt Jeroen Janssen, Yosry Hassan vervangt Harm Ariese, nieuwkomer Noud Spaan verlaat het veld voor Leon Latta en Jelmer IJkhout komt in het veld voor Elkjaer Rikken.

In de eerste 10 minuten van de 2e helft gaat het redelijk gelijkwaardig op. Na een kwartier voetballen in de 2e helft komt Spero op een 3-1 voorsprong. Onoplettendheid bij SVHA zorgt ervoor dat een speler van Spero de bal vanaf een paar meter het doel in kan schieten. Een aantal minuten later wordt het 4-1 voor Spero. Een corner kan niet goed worden weggewerkt door SVHA en belandt via de kluts voor de voeten van een speler van Spero die de bal het doel in werkt.

Na ongeveer 70 minuten voetballen wordt het zelfs 5-1 voor Spero. Een middenvelder heeft vrije doortocht en verschalkt met een zwabberschot doelman Sjoerd Veldhorst. Na de 5-1 lijkt Spero het wel te geloven en krijgt SVHA mogelijkheden om de stand iets draaglijker te maken. Een paar minuten na de 5-1 krijgt SVHA een corner. De corner wordt genomen door Noud Spaan en belandt bij Harm Ariese die doeltreffend uithaalt en de stand op 5-2 brengt.

Niet veel later wordt het zelfs 5-3. Jeroen Janssen profiteert van miscommunicatie achterin bij Spero en met een slim balletje passeert hij de doelman. Een aantal minuten later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.