22 augustus 2016

SVHA opent bekertoernooi met winst op Valburg

HERVELD – SVHA heeft de eerste poulewedstrijd van het bekertoernooi afgesloten met een 2-4 overwinning op SC Valburg.

Na ongeveer vijf minuten voetballen komt de ploeg van trainer Henk Stuivenberg op voorsprong. Na een voorzet van Jesse Schreuders én het doorkoppen van Bart van Olderen ontvangt Loay Saleh de bal die op zijn beurt de bal hard in het doel schiet. SVHA creëert na de vroege openingsgoal genoeg kansen om de score verder uit te breiden, maar de ploeg verzuimt om de kansen om te zetten in doelpunten. Valburg krijgt bitter weinig mogelijkheden in de eerste helft, maar komt met de eerste aanval van de wedstrijd wel op gelijke hoogte. Een hoge voorzet wordt binnengekopt door Pim Weijs. SVHA laat zich niet van de wijs brengen en komt vlak voor rust weer op voorsprong. Loay Saleh ontvangt de bal op de rand van de zestien meter en tikt de bal behendig door op de vrijstaande Pieter Mantel die de bal beheerst in het doel schuift.

Met een 1-2 tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

SVHA begint scherp aan de tweede helft en komt na een klein uur voetballen op een 1-3 voorsprong. Jelmer IJkhout stuurt met een hoge dieptepass Loay Saleh weg die de bal koeltjes met buitenkant voet buiten bereik van de keeper in het doel schiet. Niet veel later komt SVHA zelfs op een 1-4 voorsprong. Een schot van Jesse Schreuders wordt slecht gepareerd door de Valburg-goalie waarna Tijmen van der Kolk er als de kippen bij is om de bal in de rebound binnen te schieten. Inmiddels zijn Jules Merkus en Yosry Hassan binnen de lijnen gekomen voor Bart van Olderen en Jeroen van Boldrik. Een aantal minuten later komt ook Wesley Ebbeng in het veld voor Jelmer IJkhout. SVHA lijkt de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen, maar Valburg krijgt met nog een kwartier op de klok een strafschop. Deze wordt benut door Luuk Janssen. Verder dan 2-4 komt Valburg niet meer en na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Aanval: Jesse Schreuders, Bart van Olderen en Loay Saleh

Invallers: Jules Merkus, Yosry Hassan en Wesley Ebbeng.

Dinsdag 23 augustus speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen Elistha. De bekerwedstrijd begint ‘s avonds om 20:00 uur. Elistha speelde afgelopen week met 2-2 gelijk tegen EMM.

Auteur: Jelmer IJkhout