Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

7 september 2015

SVHA 3 ondanks verlies tegen SDOO toch door in de beker

Dit weekend stond de kraker tussen SDOO en SVHA op het programma. Een wedstrijd die buiten een hoop strijd en emotie altijd een goed niveau mee brengt. 2 Ploegen die respect voor elkaar hebben maar op het zelfde moment elkaar niks gunnen. Ditmaal was het treffen voor de beker in de poulefase.

SVHA was vandaag aangeslagen. De ploeg mist zoals bekend doelpunten machine Mark van Eldik. Ook aanvoerder Mark de Ruijter ontbrak bij de Groen/Witte. De aanvoerder raakte nog tijdens de warming up geblesseerd. Het ontbreken van Remco IJkhout (vakantie) en Wim Gerritsen (joker?) zorgt er voor dat veel bepalende spelers ontbreken. Man of the Match van de afgelopen 2 weken Ernst Henzen (vakantie) en Sebastiaan Markus (uitzending) waren ook beide niet beschikbaar. Verder waren Thomas de Bruijn (Privé), Thibault Zegers (vakantie) en Wieger van der Spek (vakantie) afwezig.

Vandaag deden twee A junioren mee Justin Gerdsen (middenvelder) en Loay Saleh (aanvaller). Trainer Angelo Mulder stelde de volgende 11 op. Roy Kuiper in het doel, van links naar rechts: Edwin IJkhout, Bram Ariese, Paul de Ruijter, Sander Spanbroek. Middenvelders Justin Gerdsen, Egon den Hartogh Vincent Janssen en Martijn Markus. Aanvallers vandaag Roy Vermeulen en Bas van Brandenburg.

Wanneer de wedstrijd begint gaat het gelijk op. Wat balverlies aan beide kanten zorgt voor het nodige gevaar zonder tot echte kansen te komen. De eerste grote kans is voor SDOO. Na dat de rechtsbuiten van SDOO handig weg draait bij Edwin IJkhout geeft hij de bal scherp voor. De spits van SDOO neemt met een halve volley de bal en schiet onder alle spelers en doelman Roy Kuiper de bal door. Binnen 10 minuten staat SDOO dus met 1-0 voor.

Niet veel later word een vrije trap ingebracht door SDOO en hoe goed we ze ook kennen, en hoe zeer we ook weten dat we moeten letten op de nummer 6 ontsnapt hij aan de aandacht. De loopactie van de Rood/Witte spelmaker is van grote klasse en legt kundig de bal tegendraads binnen in het zijnet. 2-0.

SVHA lijkt het helemaal kwijt te zijn als dan Paul de Ruijter ook nog geel krijgt voor een harde tackle dan word het moeilijk. De 3-0 lijkt een feit als een goede voorzet op het hoofd beland van een SDOO aanvaller. De SDOO speler knikt hard binnen maar zit zijn inzet knap gekeerd worden door Roy Kuiper. Ondanks nog een klein kansje voor Roy Vermeulen gebeurd er weinig meer voor rust.

In de rust word er een omzetting gedaan. Roy Vermeulen verlaat het veld voor Loay Saleh. Egon den Hartogh gaat naar de aanval, Martijn Markus naar het centrum en Bas van Brandenburg naar rechts half.

In de 2e helft is het zelfde spelbeeld SDOO wacht geduldig af op de fouten die SVHA maakt. En SVHA speelt een wedstrijd waar het fouten maakt. Tot hele grote kansen komt het allemaal niet. SDOO maakt dan zelf een fout in de laatste linie. Een matige terugspeelbal wordt onderschept door Loay Saleh. De debutant blijft zeer koel en dribbelt nog eens richting de doelman, forceert het gat en plaatst de bal koel in de verre hoek. De onverwachte aansluiting is gevonden. 2-1.

Lang kan de ploeg niet genieten van de aansluiting. Want SVHA is slordig in de passing. En het levert de bal gemakkelijk in. De kundige middenvelder profiteert en gaat alleen op de doelman af, hij laat Roy Kuiper geen enkele kans en stift de bal prachtig in de verre hoek. 3-1.

Wanneer de bal keurig is uitgespeeld door SDOO voor een blessure behandeling besluit Martijn Markus de bal terug naar de keeper te schieten. Dit doet de middenvelder iets te enthousiast en met de harde wind krijgt de bal wat extra vaart. Nou moet gezegd worden dat de keeper geen enkele actie onderneemt om de bal tegen te houden. De bal word vanaf de middenlijn terug geschoten en het is een lastige bal maar de keeper laat hem zo gaan. 3-2.

Door de frustratie van SDOO en de goedheid van SVHA laten we de Rood/Witte maar een keer scoren. 4-2.

Het spel van SVHA blijft zwaar onder de maat, toch weten de Groen/Witte wederom de aansluiting te vinden. Een goede actie van Bas van Brandenburg zorgt voor de 4-3.

Als SVHA ruikt dat er toch een punt te halen valt in Heteren gaat de ploeg aanzetten. Na de omzetting 1 op 1 krijgt dan de eerder scorende Bas van Brandenburg de uitgelezen mogelijkheid. Oog in oog met de doelman faalt de aanvaller om de 4-4 te maken. De daarop volgende aanval van SDOO blijkt de beslissing. Met enige hulp van de verder prima fluitende scheidsrechter. De aanvaller maakt een ordinaire fopduik en de scheidsrechter laat zich in de maling nemen door de aanvaller. De daarop volgende vrije trap draait net om de muur heen en wordt gepakt door Roy Kuiper, echter laat de doelman de bal los en verwerkt hij het niet naar de zijkant, uitgerekend komt de bal bij een SDOO aanvaller, deze laat het kansje niet onbenut en maakt 5-3.

De winst gaat naar SDOO, het blijft een lastig karwei om te winnen in Heteren. En ondanks dat we lang in de wedstrijd zaten en de uitgelezen kans hadden om gelijk te maken lijkt het me wel een terechte uitslag. SDOO was gezien de hele wedstrijd stabieler en slimmer. De ploeg maakte gebruik van het gehavende SVHA en wint daarom terecht. Ondanks de winst van SDOO blijft SDOO wel op een 2e plek, net onder SVHA maar dat zijn we inmiddels wel gewend 😉

RVW speelde gelijk bij Barneveld waardoor SVHA door gaat in de beker.

20150907025051

Man of the match ondanks het verlies: Paul de Ruijter

Stemmer #1 Stemmer #2 Stemmer #3 Stemmer #4 Stemmer #5 Totaal punten
Paul de Ruijter 2 3 5
Vincent Janssen 1 2 1 4
Loay Saleh 3 1 4
Justin Gerdsen 1 3 4
Roy Kuiper  2 2 4
Bram Ariese 3 3
Egon den Hartogh 3 3
Martijn Markus 2 2
Roy Vermeulen 1 1