21 november 2023

SVHA MO20: mooie omgeving, mooi spel en mooie resultaten

De tweede wedstrijd van de tweede fase brengt ons vandaag naar Oene. Een aardig tripje, maar de omgeving is mooi en het voetbal straks hopelijk ook. Ondanks dat we vandaag een paar vaste krachten missen hebben we een volle bezetting vandaag. Eva en Paula weer terug van weg geweest en ook Lisa en Froukje van VR1 zijn er bij. Vanaf de aftrap zijn we scherp en voordat we het weten heeft Isa de eerste er al in liggen 0-1, wat een goede start. Hierna speelt de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af met af en toe een mogelijkheid voor ons.

Bij een vlagsignaal voor buitenspel stopte Julie haar actie, gaf de scheids voordeel aan de tegenstander en trapte de keeper uit maar iedereen stond stil behalve Julie. Ze haalde uit van afstand waarna de bal prachtig in de goal terecht kwam. Even was er verwarring of dit doelpunt telde maar heel knap van de scheids paste hij de juiste regel toe en was het ineens 0-2. Oene was nog niet van de schrik bekomen of na de aftrap begon er een aanval vanuit het boekje beginnende linksachter bij Nienke die voorin door Isa knap werd afgerond 0-3.

Hierna was het even rustig, duels op het middenveld maar geen gevaarlijke uitbraken tot Julie er op slag van rust 0-4 van maakte. De 2e helft begon net als de 1e, voordat we het wisten had Julie de 5-0 erin liggen. Maar Oene rechtte de rug en verraste ons een minuut later met de 1-5 na 20 minuten gevolgd door de 2-5 na een goed genomen vrije trap. Lisanne kreeg nog een paar goede kansen om de wedstrijd verder naar ons toe te trekken maar de keeper lag in de weg. Een prachtig afstandsschot zorgde voor de 3-5. SHA was het even helemaal kwijt en de 4-5 volgde een minuut later. De spanning was volledig terug. In plaats van ons eigen spel te blijven spelen werden we zenuwachtig en gingen we alleen maar verdedigen.

Gelukkig konden we dit volhouden en was daar toch eindelijk het verlossende eindsignaal en onze eerste overwinning in de hoofdklasse. Knap gedaan, goede eerste wedstrijd voor Paula en Eva en fijn dat we konden bouwen op de ervaring van Lisa en Froukje. Bedankt vlagger en supporters en op naar volgende week!