28 november 2023

SVHA MO20 moet aan de bak thuis tegen DVV Duiven

Zaterdag 25 november, de dag dat SVHA MO20 DVV uit Duiven op bezoek krijgt. Onder een dreigende donkere lucht trapt SVHA om 12.30 uur af. SVHA werd door een goed voetballend DVV onder druk gezet, maar zonder echt gevaar voor ons doel. We probeerden al combinerend van achteruit ook voor gevaar te zorgen bij onze tegenstanders van vandaag, maar dat wilde niet echt lukken. Totdat er een hoge bal werd gegeven door DVV die door ons niet werd verwerkt en de tegenstander de bal gemakkelijk in het doel werd gelobd: 0-1.

Een 8 minuten later weer hetzelfde verhaal alleen nu kwam de hoge bal van onze eigen speelster af…bal bleef hangen tussen iedereen in..en daar was de onnodige 0-2.

Zou dit dan ons eerste thuisverlies worden in competitie verband?

Maar een 6 minuten voor de rust, na een vlot lopende combinatie aan de rechterkant en het heel goed terugleggen van Noor, was Lisanne er als de kippen bij om de keeper van DVV het nakijken te geven en het netje te laten bollen: 1-2, wat tevens de ruststand was.

In de rust is aangegeven dat we op de goede weg zijn en dat we zo moesten blijven opbouwen. Na de rust een identieke situatie als voor de rust, alleen creëerde Julie nu zelf de voorzet door eerst een “poortje” te geven en daarna de laatste vrouw het nakijken te geven. Voorzet te geven aan Lisanne die nu het vizier iets te hoog had staan en de bal op de lat uiteen spatte, rebound voor Isa maar zij kopte onfortuinlijk in de handen van de keepster.

Daarna was het weer de wedstrijd van het middenveld met weinig kansen over en weer. We kregen nog wel een vrije trap waaruit Isa scoorde, want de keepster van DVV liep met de bal en al over de lijn van haar eigen doel. Helaas werd dit niet opgemerkt en werd er dus door gevoetbald. Alleen DVV kreeg een aantal corners wat wel alle alarmbellen deed luiden bij SVHA, want elke corner was wel gevaarlijk. En helaas na weer een goed indraaiende corner kon Milou er net niet goed bij en viel de bal ongelukkig via de lat, wel in het doel.

Vervolgens deden we nog alles om de eventuele aansluiting te forceren door 1 op 1 te gaan spelen en Roos vooruit te sturen, maar wat we ook deden, de bal viel niet meer in het goede net. Milou hield ons vervolgens nog wel met een paar fantastische reddingen in de wedstrijd, maar helaas, DVV was vanmiddag toch een maatje te groot: 1-3 bleef het.

Iedereen kop omhoog bij de MO20, hier leren we van. Op naar volgende week, waarin de trotse koploper Eldenia op ons wacht op ons mooie sportpark Jan van Baal om 12.30 uur.

Bedanken we ook weer alle supporters, de vlagger en niet te vergeten de scheidsrechter Herman van Meel.