14 oktober 2023

SVHA MO20 krijgt het niet cadeau bij OSC, maar geeft zich ook niet zomaar gewonnen

Zaterdag 7 oktober, vandaag de wedstrijd tegen OSC op het programma. Bij binnenkomst in de catacomben van het OSC gebouw werden onze meiden al “warm” onthaald doordat twee teams het nodig vonden de wedstrijd vooral buiten het veld voort te zetten, inclusief de begeleiding van deze 2 teams. Maar goed, uiteindelijk konden we toch veilig onze kleedkamer bereiken.

OSC, de nummer 3 op de lijst, dus geen gemakkelijke middag voor de boeg. Met een flinke wind over het veld heen, maar ook wel een zonnetje, werd er afgetrapt.

Na een wat rommelig begin kwam er een mooie aanval van de tegenstander van vandaag die bekroond werd met een evenzo mooi doelpunt. 1-0 achter… dit hebben we deze competitie nog niet meegemaakt. Maar de koppies gingen niet hangen, nee, de rug werd gerecht. Na schoten tegen paal en lat dacht Julie..laat ik nou mensen een kans geven die ze niet kunnen missen..

Zo zette ze Noor voor een niet te missen kans…1-1…daarna gaf ze Isa een niet te missen kans…1-2 en nog was de koek niet op, want nadat ze twee tegenstanders een “poortje” gaf en er nog een paar voorbij liep, dacht Lisanne, laat ik er ook maar eentje maken:1-3. Dit was tevens de ruststand. Het spel van de laatste 20 minuten van de eerste helft was echt genieten met een grote G. De mooie aanvallen golfden op de goal van OSC af.

Dan de tweede helft. We hadden besloten om niet te veel aan te passen en om de laatste 20 minuten door te zetten, maar OSC beet meer van zich af en we bleven een beetje onder druk staan. Uiteindelijk bezweken we onder de druk en gaven we 3-2 weg, omdat we de bal niet echt weg kregen. Na een uitval van onze zijde, konden wij het echter niet meer volgen langs de kant, maar bleek de bal volgens de grensrechter en de scheidsrechter over de lijn te zijn gegaan door een mêlee van benen. Gelukkig was de marge weer twee: stand 4-2. Nog bleek dit niet het einde, want wij wilden het nog spannend maken…dus besloten we er zelf nog maar eentje te maken; alleen in het verkeerde doel…spanning weer terug: 4-3. Nu ging OSC alles of niets spelen, waardoor in de ijver onze keeper Milou ondersteboven werd gelopen en zij moest dan ook nog opgelapt worden om de laatste 20 minuten uit te spelen. Julie dacht er het hare van en maakte dan maar zelf de 5-3 voor ons mooie groen wit. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld en gaf Isa voor op Julie die de 6-3 tegen de touwen knalde.

Wat een start in de MO20, 6 gespeeld en 6 gewonnen.

Op naar de laatste wedstrijd waar een grote concurrent wacht, die ook nog foutloos is in deze competitie: Spero.

We verwachten dan ook alle steun van onze supporters die er gisteren weer allemaal in vele getale aanwezig waren.

Allen bedankt, ook de vlagger van dienst en op naar volgende week!