16 april 2023

SVHA MO17 vliegt door de wedstrijd heen en geeft nauwelijks weg in Brabant

Deze week stond de thuiswedstrijd tegen HVCH uit Heesch (NB) op het programma. De uitwedstrijd was met 5-0 gewonnen, dus op papier moest ook thuis een overwinning mogelijk zijn. We hadden deze week door blessures en andere verplichtingen maar 11 spelers beschikbaar, gelukkig wilde Lisa met ons mee doen zodat we in ieder geval een wisselspeler hadden.

De omstandigheden waren goed; de temperatuur was lekker, de zon scheen en het veld lag er uitstekend bij. Vanaf het moment dat de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit blies begonnen de meiden fel en zetten we gelijk de tegenstander onder druk. Hierdoor ontstonden gelijk de eerste grote kansen op de openingstreffer, maar zoals wel vaker dit seizoen lukt het niet gelijk om deze om te zetten in doelpunten. Na ongeveer tien minuten wist Julie de bal in het net te laten belanden voor de 1-0.

Het spelbeeld in deze fase was wat slordig, onnodig balverlies, onzuivere passes en onrust wanneer we in balbezit waren. Ondanks dit bleven we de bovenliggende partij, verdedigend stonden we goed, en aanvallend bleven we kansen creëren. Dit resulteerde in nog twee doelpunten, één van Lisanne en één van Isa.

Een lange rush van één van de verdedigers van HVCH, waarbij we niet snel genoeg ingrepen, zorgde voor verwarring in ons team, daardoor wist onze tegenstander een knap tegendoelpunt te maken. Ruststand 3-1.

Na een glas limonade en het broodnodige kwartiertje rust was het tijd om aan de tweede helft te beginnen. Nienke, die de wedstrijd op de bank was begonnen, is aan het begin van de tweede helft in het team gekomen op de linksback positie.

Het beeld van de tweede helft was totaal anders dan de eerste helft. We vonden de rust om vanuit de verdediging te beginnen met de opbouw naar voren. De meiden vonden elkaar heel goed in de combinatie en we wisten op tijd het spel van de ene naar de andere kant van het veld te verplaatsen en de beschikbare ruimtes goed te benutten. Mooi om te zien!

Na een minuut of vijf in de tweede helft wist Lisanne het net alweer te vinden, en in de 12e minuut kon ze de stand zelfs naar 5-1 brengen. Nadat de bal 3 keer achter elkaar vlak voor de goal langs rolde wist Isa de bal goed te raken en nogmaals te scoren. De eindstand van 7-1 kwam een kwartier voor tijd op het bord toen Isa Julie op maat aanspeelde, waarna Julie niet twijfelde en de keeper passeerde.

Felicitaties voor Nancy, onze leidster, die vandaag ook nog eens kampioen is geworden met haar Volleybalteam.

Veel dank aan onze scheidsrechter en de grensrechter van vandaag! Ook toeschouwers bedankt voor jullie trouwe support. Tot volgende week!