13 februari 2022

SVHA MO17 mag na twaalf weken eindelijk weer aan de bak!

Precies 12 weken geleden speelden we onze laatste wedstrijd en vandaag mochten we eindelijk weer; uit naar de Bataven, een oude bekende. Allebei een stapje hoger in de 1e klasse, dus we zullen flink aan de bak moeten. Door blessures en corona misten we Femke, Myrthe en Aafke maar gelukkig kregen we versterking van Lisa, VR 1 en Julie, JO15.

De start van de wedstrijd was eigenlijk net als de warming-up, we waren nog niet serieus genoeg bezig. Binnen 4 minuten zorgde dat ervoor dat we met 1-0 achter kwamen. Wat kleine foutjes in de verdediging zorgden een kwartier later voor de 2-0. SVHA drong steeds meer aan richting de goal van de tegenstander maar echte kansen kwamen er nog niet. De eerste gevaarlijke kans voor Julie werd onschadelijk gemaakt met een strafschop tot gevolg. Julie benutte die goed waardoor de aansluiting dichterbij kwam. 1-2 was ook de ruststand.

Door het laatste kwartier voor rust kregen we het gevoel dat we kans hadden op minimaal een gelijkspel. Het ritme en goede overspel ontbrak vandaag echter nog. De inzet was er bij iedereen, maar de tegenstander maakte het ons lastig. De kansen die we kregen gingen er niet in of tegen de paal. De kansen die de Bataven kregen wel en dat was het verschil. Bij een 3-1 achterstand kregen we weer een penalty. Helaas werd deze er goed uit gehouden door de keepster. De Bataven liep uit naar 5-1 en ondanks dat we ons best deden, werd dit ook de einduitslag.

Pluspunten vandaag, conditioneel zijn we weer aardig op weg. We bleven knokken tot het eind en bijna iedereen heeft nu corona gehad dus hopelijk zijn we er volgende week allemaal weer bij. Bedankt Julie en Lisa voor jullie inzet. Volgende week weer een nieuwe kans!