21 maart 2022

SVHA MO17 laat koploper DVV zien dat positie in de ranglijst er niet toe doet!

Precies een maand geleden speelden we onze laatste wedstrijd. Na twee wedstrijden staan we onderaan en spelen we vandaag tegen de koploper DVV uit Duiven.  Een pittige wedstrijd zal het worden.

Vanaf het begin blijken we echter aan elkaar gewaagd en zijn de eerste kansen voor ons. Via de binnenkant paal maakt Noor de 1-0. Hierna blijven we druk zetten en spelen soms mooie combinaties. Hieruit komt de 2-0 van Noor. DVV is waarschijnlijk verrast door ons spel; ze hebben hele goede speelsters, maar komen niet in de wedstrijd. Ze blijven echter gevaarlijk en na een half uur maken ze de 2-1 en snel daarna de 2-2. Myrthe heeft een prachtig schot vanuit een moeilijke hoek die via de onderkant van de lat op of over de doellijn stuitert. We weten het niet, want de doellijn technologie werkte helaas niet. Diep in blessuretijd mogen we nog een corner nemen die er door Malou wordt ingekopt. Wat een mooie ruststand: 3-2.

De wedstrijd is nog lang niet gespeeld en de opdracht is om dit spel vol te blijven houden tot de laatste minuut. In de 2e helft gaat DVV fanatiek van start en scoort al snel de 3-3. Roos maakt het ze echter erg lastig en onderschept alle aanvallen met achter haar onze Milou; een ijzersterk duo in de verdediging. We blijven alert en proberen goed over te spelen, waardoor Julie een grote kans krijgt, maar de paal in de weg staat. Lisanne wordt gelanceerd en maakt de 4-3. Noor, aan alle kanten gehavend door de strijd, is alert en weet een afvallende bal onder de keeper door te werken 5-3.

De laatste minuten slaan de zenuwen wel toe, helemaal als DVV de 5-4 scoort. Gelukkig blijven we knokken tot het einde en slepen we de overwinning binnen. Wat een feest!

Mede met dank aan Britt en Julie, MO15 en JO15. Onze geblesseerden en oud speelsters op de bank en ouders langs de lijn hebben ons naar de overwinning geschreeuwd. Bedankt allemaal en tot volgende week ⚽⚽⚽