20 november 2022

SVHA MO17 laat de meiden van Woezik in de kou staan

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Woezik in Wijchen op het programma. Een grote vereniging met veel meidenteams en de aftrap pas om 16.15 uur. Voor het eerst echt koud 🥶 dit seizoen dus de thermo-kleding ging mee.

We zijn goed gestart de tweede fase van het seizoen en dit is een belangrijke wedstrijd om volop mee te blijven doen om de bovenste plaats. Vandaag weer met ondersteuning van speelsters van VR1, JO-14 en JO-15 en je merkt dat de samenwerking goed gaat en de meiden elkaar steeds beter gaan vinden, mooi om te zien! We begonnen gelijk goed met veel inzet, mooie combinaties en alleen de pech dat de schoten op goal er niet ingingen. Aafke heeft de hele wedstrijd gekeept door de blessure (vinger gebroken) van Isa van afgelopen woensdag. Onze veelzijdige Aafke had in de ochtend al bij de MO15 gekeept en keepte een prima wedstrijd, wat een rust straalde ze uit. Lekker meevoetballen van achteruit en hier begon vaak de opbouw. In de tweede helft met een paar verse krachten erbij gingen we verder waar we in de eerste helft waren gestopt. Vol inzet op weg richting de goal.

Na een klein kwartier in de tweede helft besliste we de wedstrijd in twee minuten. Twee knappe acties zorgde voor de 0-1 en 0-2. Eerst ging Ellen richting goal en rondde knap af . Een minuut later slalomde Lisanne door de verdediging van Woezik, schoot en in de rebound maakte Isa heel knap af. Woezik probeerde daarna druk te zetten maar onze verdediging bleef heel rustig en zorgde ervoor dat we achterin  niet in de problemen kwamen. Ongeveer 10 minuten voor tijd ging Ellen op links door en kon alleen door een overtreding in de 16 worden afgestopt. Penalty die door Isa werd ingeschoten 0-3! Wedstrijd gespeeld en punten mee naar Herveld!

Conclusie: hele leuke wedstrijd om te zien. Iedereen volop gestreden, goed gevoetbald en een echte teamprestatie waar jullie trots op kunnen zijn. De “kou” voelt dan ook heel anders aan, ook als je langs de kant staat.

Supporters, vlagger bedankt dat jullie er weer waren om ons te ondersteunen. Fijn weekend allemaal!