10 april 2022

SVHA MO17 is erover uit en prefereert voetballen onder de zon!

Hagelbuien en donkere wolken hingen boven sportpark Jan van Baal toen we aan de warming-up begonnen voor de wedstrijd tegen DTS-35 uit Ede. Een voorbode van de wedstrijd misschien? Met Femke in het doel in plaats van de geblesseerde Milou en gelukkig alweer versterking van Britt (MO15) gingen we van start.

De bliksemstart die we zelf wilden maken kwam echter op naam van DTS, binnen 20 seconden werden we verrast en stond het 0-1. Even wakker worden, schouders eronder en opnieuw beginnen dus. Wat het was vandaag weten we niet maar de ‘schwung’ kwam er niet in. De aanvallers kregen de bal niet onder controle en het middenveld  had het lastig met de fysiek sterke tegenstanders. Echte aanvallen konden we niet creëren en ook DTS werd niet meer echt gevaarlijk. Femke was alert en hield haar goal verder schoon. Net voor de rust konden we gelukkig de gelijkmaker maken.

In de rust een flinke hagelbui dus op een wit veld begonnen we de 2e helft. Het spel werd er niet beter op. Een flinke hagelbui zorgde voor een korte pauze en een dug-out vol bibberende speelsters en supporters. Wat verbale akkefietjes en verdwaalde hagelkorrels  volgden nog. Waarna DTS met een mooi afstandsschot de eindstand op 1-2 bracht.

Helaas, het zat er niet in vandaag. Applaus voor ons publiek dat ons ondanks alle buien tot het eind blee