25 september 2022

SVHA MO17: helaas is je best doen niet altijd voldoende

De nieuwe competitieopzet voor de vrouwenlijn zorgt voor onbekende tegenstanders. Zo moeten we vandaag naar Delta Sports ’95 in Houten, niet naast de deur. Met onze krappe selectie zijn we blij dat Isa, Suus, Nina en Anouk van de MO15 ons achterna reizen na hun eigen wedstrijd. Het weer is somber; alleen maar regen, maar wij gaan optimistisch van start. Zetten de tegenstander meteen onder druk en zijn fel in de duels. Al snel veroveren we de bal op het middenveld en door een mooie pass is de weg richting goal voor Lisanne vrij en kan ze de 1-0 maken. Een goede start. Delta Sports heeft moeite met ons en we krijgen nog wat kansen, maar scoren lukt niet meer. We verliezen de grip op de wedstrijd. Onze tegenstander komt beter in het spel en heeft een paar snelle speelsters in de voorhoede waarmee we moeite hebben. Na 35 minuten maken ze de gelijkmaker en in de blessuretijd ook de 2-1. In de rust mopperen we dat er niet voor overtredingen wordt gefloten, maar we moeten het zelf doen; ons eigen spel spelen.

Na de rust lukt het ons niet de wedstrijd te draaien en maakt de tegenstander met een boogbal over de keeper de 3-1. We blijven het proberen, maar het spel dat we in de training laten zien komt er niet uit. De inzet is er zeker, maar toch wordt het 4-1. Gelukkig kunnen we iets terug doen als Lisanne in de 16 wordt neergehaald en de penalty die ze krijgt goed inschiet: 4-2. Moegestreden en doorweekt krijgen we nog een doelpunt tegen wat de eindstand op 5-2 brengt. Geknokt, maar verloren.

We zijn heel blij dat de meiden van de MO15 ons steeds helpen en zo makkelijk in ons team meedraaien. Hierdoor kunnen we onze wedstrijden blijven spelen. Bedankt ook aan onze supporters en vlagger Henk die de regen hebben doorstaan. Nu een weekje rust, lekker trainen en dan op naar de volgende wedstrijd!