29 maart 2023

SVHA MO15 zet in op revanche tegen Union

We hebben recent nog tegen Union gespeeld en die wedstrijd werd uit met 2-0 verloren. We waren goed voorbereid op ze en begonnen ook goed aan de wedstrijd. Zonder 4 vaste krachten maar met Milou op doel, Noor van de JO13 en met Lobke die haar eerste wedstrijd bij de MO15 speelde. We waren de bovenliggende partij de eerste helft en na een mooie combinatie over links en een goede passeeractie scoren we de 1-0. We blijven goed voetballen en de tegenstander krijgt eigenlijk geen kansen. Dit is ook de ruststand. We spelen zeer goed en hebben de tegenstander onder controle!

De tweede helft beginnen we weer sterk en na een mooie pass vanaf het middenveld scoort onze rechtsvoor de 2-0. Even later gebeurt toch waar we voor gewaarschuwd hebben. De laatste man van de tegenstander vangt een uittrap op van onze keepster op het middenveld en met een keihard schot van grote afstand scoort ze de 2-1. We gaan onrustiger spelen en houden de bal niet lang in de ploeg. We verliezen de grip op de wedstrijd en de tegenstander maakt door een schot op het hobbelige veld de 2-2. We wisselen diverse meiden maar we kunnen het tij niet meer keren. We krijgen nog diverse goede kansen maar scoren doen we niet meer. De tegenstander wel, die scoren nog 2x en de uitslag wordt dan ook 2-4.

De meiden gaan steeds beter voetballen en voeren hun taken goed uit, maar vandaag was dat helaas niet genoeg om de 2-0 voorsprong vast te houden. Milou en Noor bedankt voor het meespelen, heel fijn! Bjorn bedankt voor het fluiten. Helaas konden we vandaag geen afscheid nemen van Pien met een overwinning.