25 september 2022

SVHA MO15 zet een monsterscore neer tegen DIO’30

Vandaag alweer onze vierde wedstrijd van dit seizoen. Tegen Dio ‘30 deze keer. We spelen 9 tegen 9, dat is nieuw voor ons. Niet alleen minder speelsters maar ook de afmetingen van het veld zijn anders.

Het is wennen, de eerste 15 minuten weten we eigenlijk niet goed hoe we moeten spelen. We lopen overal en nergens, blijven niet bij de tegenstander. Het lukt niet om richting te geven aan ons spel.

Dan besluit Henk om iets eerder dan normaal te wisselen. De 5 dames op de bank willen er graag in.

En dan ineens draaien we het spel om en vallen er binnen 5 minuten 3 goals!

Hè dat is lekker. Het lukt ons om ons eigen spel te maken. Achterin opbouwen, doorsteken naar het middenveld en de passes naar voren zodat er gescoord kan worden. En hoe, nog voor rust staat het 6-0! Voor onze keepster is het erg rustig, ze heeft de 1e helft nauwelijks een bal gespeeld.

In de rust is de boodschap simpel. Blijf zo doorgaan en blijven overspelen, ga de bal niet brengen.

En dat doen de meiden, ze blijven het spel domineren waardoor de tegenstander eigenlijk geen kansen krijgt. Op een enkele kans na die door onze verdediging al snel weer omgezet worden in een aanval. Er wordt keer op keer gescoord. Niet alleen onze spitsen scoren, deze keer lukt het ook een van onze middenvelders. Uiteindelijk is de eindstand 13-0. Leuk voor onze meiden,  een keer zo’n uitslag. Dat gebeurt niet vaak.