11 september 2022

SVHA MO15: verandering van spijs doet eten?

Onze eerste wedstrijd van het seizoen staat vandaag op het programma. Best even spannend hoe het zal gaan. We hebben voor dit seizoen namelijk afscheid genomen van maar liefst zes speelsters. Gelukkig zijn er wel twee nieuwe meiden bij gekomen.

We spelen uit tegen SDOO om 11:45 uur. Anouk en Isa zijn net op tijd, die hebben al een halve wedstrijd met de MO17 meegespeeld. De rest van het team heeft de warming-up gehad en Henk heeft de opstelling met iedereen doorgenomen. Julie speelt deze wedstrijd bij ons mee. Heel fijn als je elkaar zo kunt helpen. Wat vooral belangrijk is: lekker voetballen en dingen uitproberen. Er kan nog van alles veranderen en posities kunnen nog wijzigen.

Tijdens de eerste helft is iedereen zoekende. We maken mooie acties op het middenveld, maar het lukt nog niet echt om vooruit te komen. De verdediging sluit soms aan bij het middenveld, maar heeft het nog niet zo zwaar. Onze keepster heeft zelf bijna niks te doen. We gaan met 0-0 de rust in. De boodschap in de rust is eigenlijk simpel: ga zo door, maar probeer wat meer druk te zetten voorin.

Vlak na de start van de tweede helft bouwen we mooi op naar voren en lukt het om te scoren. Lekker meiden, ga zo door! SDOO heeft moeite om door ons middenveld en verdediging te komen en krijgt nauwelijks kansen. Ze komen een paar keer in de buurt van onze goal, maar daar blijft het bij. Dat ze dat niet leuk vinden is te merken. Onderling gemopper is ook langs de lijn te horen.

Onze meiden laten zich niet van de wijs brengen en blijven lekker voetballen. We creëren nog een paar mooie kansen en weten uiteindelijk nog een keer te scoren.

Heel tevreden met deze overwinning lopen we het veld af. De eerste punten nemen we mee naar huis.