27 maart 2022

SVHA MO15 vecht tot aan de laatste minuut!

Vanmiddag om 12:30 staat de wedstrijd tegen v.v. Ewijk op de planning. Door de afwezigheid of blessures van een paar van onze eigen meiden zitten we vandaag in een lastige situatie. Gelukkig kunnen 3 meiden uit andere teams ons uit de brand helpen. Suus, Sofia en Julie, bedankt voor jullie hulp vandaag, top!

Het fluitsignaal klinkt, we beginnen direct met de aanval, ook de tegenstander zoekt direct de aanval. Over en weer worden er mooie acties gemaakt en kansen gecreëerd. We weten veel aanvallen van Ewijk om te buigen naar een aanval van onze kant. Helaas valt toch de 0-1, een bal die net te hoog is voor onze keepster.

We laten ons niet uit het veld slaan en zetten direct de aanval weer in. We krijgen aardig wat kansen maar laatste stukje lukt telkens niet. Gelukkig valt net voor rust dan toch de gelijkmaker. Wat is dat een fijn gevoel om de kleedkamer mee in te gaan.

In de rust bespreken we hoe het na de rust moet gaan, niet verslappen, scherp blijven.

Eenmaal op het veld heeft Ewijk hun opstelling  gewijzigd. Oei, dat is even schakelen. Helaas voor ons maakt de tegenstander handig gebruik van onze verwarring. Voor we het goed en wel in de gaten hebben heeft Ewijk de 1-2 en 1-3 gescoord.

Hier zijn we niet blij mee, kom op meiden. Opletten, schakelen en door.

Gelukkig weten we onszelf te herpakken en keren we de aanval weer om. We scoren de 2-3.  Aan onze vechtlust ligt het in ieder geval niet.

Het vierde tegendoelpunt valt 2-4 met nog 7 minuten op de klok. Kunnen we nog gelijk komen? Het is warm en iedereen begint moe te worden maar we blijven voetballen en de aanval opzoeken. Een prachtige kans eindigt helaas op de lat, jammer het was dik verdiend als deze gezeten had. De tegenstander blijft gevaarlijk, maar de kansen worden gelukkig gestopt door onze verdediging en ons middenveld.

Onze volgende kans zit gelukkig wel 3-4. De tijd zit er bijna op, we willen graag gelijk maken.

Dan fluit de scheidsrechter, het zit erop. Helaas meiden, hard gewerkt. Gespeeld op posities waar jullie normaal niet staan door de afwezigheid van een paar teamgenoten. Dat is onwennig en lastig. Hopen dat volgende week iedereen weer fit en hersteld is.