26 januari 2023

SVHA MO15 trapt na de winterstop af bij Spero

Onze eerste wedstrijd deze week, uit tegen Spero.

Er heerst een gezonde spanning onder de meiden, we spelen tegen bekenden en er zijn wat geblesseerden.

We beginnen sterk, wetende dat we de aanvoerdster niet moeten laten schieten. We voetballen vooral op onze helft en het is een pittige wedstrijd. We hebben geluk met een sterke verdediging en ook onze middenvelders weten aardig wat weg te werken. Helaas voor ons zijn ook de meiden van Spero sterk en lukt het ons niet vaak om erdoor te komen. Als het wel lukt is daar hun sterkte verdediging.

En dan is daar ineens toch het doelpunt van Spero en gaan we ondanks ons harde werken met 1-0 de rust in.

Tijdens de rust zijn de meiden niet tevreden. Wij als staf wel. We spelen gewoon tegen een sterke tegenstander en hebben zelf helaas een aantal geblesseerden. Gewoon blijven voetballen en koppie erbij.

Direct na de rust zijn de meiden van Spero fel aan de bal en valt de 2-0 al binnen één minuut. Oei, dat is even schrikken. Opletten dus. We blijven voetballen en weten ook wat kansen te creëren, maar scoren lukt nog niet. Er wordt hard gewerkt, we blijven proberen en geven ons niet zomaar gewonnen. Een kwartier voor tijd weet Spero nog een keer te scoren en is het 3-0. Er wordt zo hard geknokt door onze meiden, ze verdienen gewoon een doelpunt.

En ja hoor, dat lukt. Onze spits weet de bal in de netten te knallen! 3-1. Dat is tevens de eindstand van deze eerste wedstrijd.

Zo zie je maar dat goed voetballen alleen niet genoeg is om te winnen. Daar is ook nog een beetje geluk en een tegenstander die af en toe wat laat liggen voor nodig.

Toeschouwers en vlagger bedankt en tot volgende week!