2 oktober 2022

SVHA MO15 speelt een zware wedstrijd, maar laat deze niet in het water vallen

De wedstrijd tegen Aquila vandaag, alweer in de regen. De laatste weken lijkt het vooral op zaterdag te regenen helaas.

Al bij het betreden van het veld merken we dat het niet zal meevallen vandaag. Het veld is nat en modderig, zwaar dus.

De scheidsrechter fluit; we kunnen beginnen. De meiden van Aquila hebben er zin in. Ze proberen het spel te bepalen en dat lukt ze ook goed. We komen niet goed in ons spel; lopen onszelf in de weg. We vechten voor de bal, maar het lukt niet zo goed. Na 14 minuten weten we dan toch een aanval op et zetten en lukt het om te scoren: 0-1. Dat geeft moed! We voetballen vooral op de helft van de tegenstander en krijgen kans na kans, maar veel geluk hebben we deze week niet. Net voor rust lukt het toch om de 0-2 te scoren. Dat haalt de druk van de ketel, fijn.

De boodschap in de rust is duidelijk: blijven voetballen en kansen benutten. Gewoon schieten als de mogelijkheid er is.

Ook na de rust komen we niet in ons spel; hoe het komt is een raadsel. Aquila krijgt wat meer kansen, waarvan het grootste deel gelukkig door onze meiden wordt weggewerkt. Het lukt Aquila toch om te scoren: 1-2.

Koppie erbij meiden, dit gaan we niet laten gebeuren. Meteen zetten we de aanval in en één minuut later schieten we de 1-3 in de netten.

De rest van de wedstrijd gaat het moeizaam. Iedereen vecht voor de bal maar het is hard werken onder deze omstandigheden. Ook de vermoeidheid begint mee te spelen. 3 minuten voor het einde van de wedstrijd krijgt één van onze middenvelders de kans om te schieten. Gelukkig twijfelt ze niet en schiet ze van afstand hard de bal in het goal van de tegenstander: 1-4. Dit is ook de eindstand van de wedstrijd.

Moe, maar tevreden lopen we van het veld.

Vandaag was het de eerste wedstrijd van Diede. Ze heeft pas twee keer meegetraind en vandaag voor het eerst meegedaan. En hoe! Ze heeft een erg goede eerste wedstrijd gespeeld, super gedaan Diede!

Volgende week zijn we vrij en over 14 dagen spelen we thuis de laatste wedstrijd van deze periode; dat zal een spannende wedstrijd worden.