18 september 2022

SVHA MO15 sleept een punt uit het vuur

We spelen de derde uitwedstrijd op rij deze keer. Ditmaal tegen DSZ uit Boven-Leeuwen met helaas maar één wissel. Tijdens de warming-up ligt de focus te weinig op de wedstrijd bij sommige meiden. De tegenstander trapt af en gaat direct in de aanval. Eerst wordt een schot van hen gestopt door onze keepster en daarna een schot naast. We zijn gewaarschuwd. De doeltrap wordt genomen en we zijn niet bij de les. De doeltrap wordt door de tegenstander opgevangen en hun schot van buiten de zestien vliegt over iedereen heen en we staan met 1-0 achter. Nog geen twee minuten gespeeld! Geen goed begin, maar we proberen alles om weer gelijk te maken. Diverse kansen worden niet benut en ook de tegenstander verzuimt nog een doelpunt te maken. We gaan rusten met 1-0 achter. Tijdens de rust worden de verbeterpunten benoemd. Feller in de duels, eerder de vrije man aan spelen, minder ballen over de zijlijn en eerder schieten op het doel.

Net als in de eerste helft maakt DSZ veel overtredingen. Er zijn diverse pijntjes bij onze meiden, maar we hebben helaas maar één wissel. Enkele kansen voor de tegenstander worden door onze keepster en de verdediging onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant komt onze spits één op één met de keepster, maar schiet helaas net naast. De wedstrijd nadert het einde, maar de meiden nemen geen genoegen met een kleine nederlaag. Onze laatste man wordt bij een corner voor ons naar voren gestuurd, maar er wordt net niet gescoord. Bij een volgende corner wordt ook onze keepster naar voren gestuurd. Niemand meer op onze eigen helft en het is bijna tijd! De corner komt voor en onze keepster wint het luchtduel en de bal belandt voor één van onze meiden die de bal over de lijn weet te werken: 1-1 in de laatste minuut! Krijgen we loon naar werken? Direct na de aftrap raakt een tegenstander geblesseerd en besluit de scheidsrechter om direct af te fluiten.

Een verdiend 1-1 gelijkspel is het resultaat, ondanks de diverse pijntjes bleven ze hard werken. De meiden bleven positief na een 1-0 achterstand en lieten zien dat ze er voor gingen tot het einde.