5 februari 2023

SVHA MO15 moet roeien met de riemen die ze heeft tegen Union Malden

We moeten vroeg op deze zaterdag, om 09.00 uur is namelijk de aftrap tegen Union in Malden. We missen diverse meiden en met maar 2 wissels beginnen we aan de wedstrijd. In de 2e minuut ligt een van onze verdedigers al met een pijnlijke schouder op de grond, gelukkig kan ze verder. We zijn goed in de duels, maar aan de bal iets te onrustig. Het spel speelt zich veelal af op onze eigen helft, voorin zijn we de bal te snel kwijt. Een onoplettendheid in de achterhoede breekt de wedstrijd open, de tegenstander scoort 1-0. Jammer, want de verdediging stond steeds goed en anders waren daar wel reddingen van onze keepster. Het is een sportieve wedstrijd, maar diverse meiden voelen pijntjes, omdat we maar beperkt kunnen wisselen. We zien een tand door een lip bij iemand en de aanvallers van de tegenstander gaan (te) ver door op onze keepster. Met deze 1-0 stand is het ook rust.

In de tweede helft houden we de tegenstander wat verder van onze keepster vandaan en komen we ook tot een paar aardige kansen. 2 meiden van ons kunnen halverwege de tweede helft niet verder meer en die wisselen we dan ook. Helaas valt dan ook nog de 2-0 10 minuten voor tijd. We geven echter niet op. Op karakter gaan we wat aanvallender spelen, maar we worden niet beloond met een doelpunt. Onze keepster krijgt op het einde nog aanslag op haar knie te verwerken, maar het blijft 2-0. Hard gewerkt meiden !

Als het goed is hebben we nu een paar weken rust om te herstellen en om wat completer te worden.