29 januari 2023

SVHA MO15: meiden, wat hebben jullie goed gevoetbald!

Vandaag spelen we thuis tegen Dio ‘30. Deze meiden komen terug uit de hoofdklasse dus zal het een pittige wedstrijd worden. Dit vertellen we de meiden ook voor de wedstrijd, dan laten ze zich niet overrompelen.

De eerste helft begint, we moeten vol aan de bak. De meiden van Dio zetten veel druk en gaan direct in de aanval. We spelen vooral op onze helft. Iedereen helpt mee om de meiden van Dio zoveel mogelijk te beperken in hun spel. En dat lukt heel goed! Af en toe lukt het ons om het spel om te draaien, maar kans om te schieten krijgen we eigenlijk niet. Lang weten we te voorkomen dat we een tegendoelpunt krijgen. Maar de tegenstander geeft niet op. En helaas valt dan toch de 0-1. Zo gaan we de rust in.

In de rust is iedereen het eens, we doen het heel goed. Zo doorgaan dus. En zegt Henk, let erop dat ze niet direct in de 1e minuut na rust scoren.

Gefocust beginnen we aan de 2e helft. We spelen nu wel wat meer op de helft van de tegenstander maar echte kansen krijgen we niet, helaas. Hoe hard we er ook voor werken we moeten erkennen dat Dio toch wel erg sterk is.

Corner na corner krijgt de tegenstander, keer op keer weggewerkt door onze meiden of gestopt door onze keepster. Wat een spanning en wat doen de meiden het goed.

Toch is er dan nog de kans en het doelpunt voor de tegenstander 0-2.

Dat is tevens de eindstand.

We gaan de kleedkamer in, maar niet teleurgesteld in onszelf. Wat hebben jullie het goed gedaan.

En zoals Henk al zei in de groepsapp;

We hebben 0-2 verloren, maar meiden wat hebben jullie goed gevoetbald. Trots op jullie 💪en daar kan ik me alleen maar bij aansluiten!