5 maart 2022

SVHA MO15 loopt vandaag met opgeheven hoofd het veld af

Het is fris maar de zon schijnt en het waait nauwelijks, ideaal voetbalweer dus.

Vandaag staat de wedstrijd tegen oranje blauw op het programma. We hebben al eerder tegen deze meiden gespeeld (verloren met 1-2) en dat maakt het extra spannend.

Vanaf de start zetten we direct de aanval in. We spelen vlot door en maken het de tegenstander niet makkelijk. Er wordt vooral op de helft van de tegenstander gevoetbald. We creëren kansen maar het lukt niet om te scoren. Het lukt oranje blauw om over te steken naar onze helft, ze proberen de aanval af te maken maar gelukkig is daar onze verdediging en keepster die het lukt om de aanval te keren of de bal tegen te houden.

We zijn gefocust om te scoren, blijven aanvallen en dat wordt gelukkig beloond met een doelpunt. Knap werk meiden, en altijd lekker zo vlak voor rust.

Tijdens de rust is het simpel, blijven voetballen en kort op de tegenstander blijven. Geef ze geen ruimte.

De tweede helft starten we ietwat zoekende, oranje blauw speelt ook kort en we krijgen weinig ruimte om ons spel te spelen. Er ontstaat een spel waarbij we van de ene naar de andere helft voetballen, meer bezig zijn met het terug veroveren van de bal dan dat we kunnen aanvallen. Het is over en weer aanvallen en verdedigen.

In de drukte voor onze goal valt dan toch de 1-1.

Gelukkig weten we onszelf weer te herpakken en blijven we aanvallen. Het is pittig, maar we geven niet op. Er wordt hard gewerkt en veel duels worden op het middenveld gespeeld. Regelmatig krijgen ook de tegenstanders een kans, gelukkig is daar weer onze achterhoede en keepster.

Ons harde werken wordt beloond, we maken de 2-1. Wat mooi gespeeld en geknokt.

Helaas kunnen we maar kort van de voorsprong genieten en scoort oranje blauw de gelijkmaker. Het blijft 2-2, er is hard gewerkt en we kunnen tevreden zijn met het resultaat.