24 april 2022

SVHA MO15 laat zien dat trainen op verbeterpunten loont; wedstrijd verloopt volgens plan

Nog maar drie wedstrijden te gaan (helaas) en dan zit dit seizoen er alweer op.

Vandaag staat de wedstrijd tegen de meiden van de Beuningse Boys op het programma. Omdat het vakantie is en we een paar geblesseerden hebben spelen Noor, Julie en Nienke mee, super fijn!

We hebben er zin in vandaag; de laatste paar wedstrijden hebben we gewonnen en dat smaakt naar meer. In de aanval dus. Het is lekker voetbalweer, al waait het behoorlijk; iets om rekening mee te houden.

Direct na het fluitsignaal zetten we de aanval in. Na een paar minuten is daar al de eerste doelpoging. We blijven veelal op de helft van de tegenstander voetballen en zetten flink druk. Bij een volgende aanval maakt een speelster van de Beuningse Boys in de drukte voor de goal een eigen doelpunt 1-0.

Er volgen een paar serieuze tegenaanvallen, maar gelukkig werden die door onze keepster tegen gehouden.

We zitten lekker in het spel, er worden mooie combinaties gemaakt, hier hebben we op getraind en nu zien we het terug tijdens de wedstrijd. En het werkt, voor de rust scoren we de 2-0.

Lekker hoor!

De boodschap tijdens de rust is heel duidelijk, ga vooral zo door.

Na rust gaan we direct weer in de aanval en scoren in de 3e en 6e minuut de 3-0 en 4-0. Na een kwartier  in de tweede helft een aanval van de tegenstander. Ze lijken zo door onze verdediging heen te lopen en dan ook nog de pech dat onze keepster er net niet bij kan. Het is 4-1. We blijven gefocust en zetten opnieuw de aanval in, bouwen vanaf achteren op en spelen op het juiste moment over. Het werkt! We scoren de 5-1.

De tegenstanders geven het ook niet op en houden ons scherp, er moet hard gewerkt worden op het middenveld en door de verdediging. De doelpogingen worden gelukkig door onze keepster tegengehouden. Er wordt behoorlijk fysiek gespeeld, maar gelukkig blijven onze meiden zich richten op de bal en laten zich niet verleiden tot het maken van overtredingen.

Vandaag sluiten we af in de kantine met een frietje, dat hebben we verdiend!