30 oktober 2022

SVHA MO15 laat zien dat hard werken wordt beloond!

De eerste wedstrijd van periode 2 staat op het programma vandaag. Omdat we het in periode 1 erg goed gedaan hebben spelen we nu in de 1e klasse. Vandaag is dat tegen Oranje Blauw. Wat hebben we mazzel met het weer vandaag, het is zelfs warm.

Het is nog herfstvakantie en daardoor (en door een blessure) missen we 4 van onze eigen speelsters. Gelukkig kunnen Suus (jo14) en Julie (jo15) invallen, heel fijn meiden. Daardoor hebben we 3 wissels. Ook Henk is er voor het eerst in 3 jaar niet bij, maar gelukkig hebben Jeroen en Henk de wedstrijd voorbereid dus dat gaat gewoon goed komen.

Vanaf het moment dat de scheidsrechter fluit gaan we in de aanval. We spelen ons eigen spel en zetten druk op de tegenstander. Hierdoor zijn we vooral te vinden op de helft van de tegenstander. Onze keepster heeft het dus rustig. Op een paar terugspeelballen na.

Na 18 minuten weten we door een mooie opbouw de 1-0 in de netten te schieten. Hij hing al even in de lucht, dus dat voelt lekker!

We wisselen, zodat de wissels aan de bak kunnen. Er wordt hard gewerkt door de meiden en we creëren heel wat kansen, maar breken telkens net niet door de verdediging heen. Ook de keepster van Oranje Blauw houdt goed stand, waardoor menig schot gestopt wordt. Vlak voor rust weet onze spits toch nog te scoren. In de drukte voor de goal weet ze liggend op de grond de bal met haar hoofd over de lijn te krijgen. Lekker, we kunnen met 2-0 de rust in.

De boodschap in de rust is simpel, het gaat heel goed. Houd de focus vast en blijf het spel bepalen. Maar pas op, want als de tegenstander doorbreekt dan zijn ze gevaarlijk.

In de tweede helft krijgt onze verdediging het drukker, er zijn regelmatig speelsters van Oranje Blauw die doorbreken en proberen te schieten op de goal. Maar door het harde werken van onze verdediging en keepster weten we te voorkomen dat er gescoord wordt.

Over en weer wordt er aangevallen, zonder resultaat. De vermoeidheid begint te spelen, er worden heel wat meters gelopen door iedereen. Maar we gaan dit niet meer uit handen geven. Aan het eind van de wedstrijd is het nog 1 keer spannend voor onze goal, de spits van Oranje Blauw loopt heel hard in op een terugspeelbal, maar gelukkig was onze keepster net wat sneller.

Met een dik verdiende 2-0 verlaten we het veld. Wat hebben jullie hard gewerkt vandaag meiden. Onze complimenten!

Suus en Julie bedankt voor het invallen, en ouders en toeschouwers bedankt voor de aanmoediging.