13 maart 2022

SVHA MO15 laat overwinning liggen in Nijmegen

Vandaag spelen we de uitwedstrijd tegen Orion in Nijmegen. We beginnen een beetje slap aan de wedstrijd, maar na 10 minuten worden we duidelijk de bovenliggende partij. We krijgen een corner en daarna nog een corner. De tweede corner in de 12e minuut komt mooi hoog voor en wordt   prachtig in de verre hoek met een kopbal gescoord, 1-0 voor ons. Daarna krijgen we nog diverse kansen om de voorsprong uit te breiden,  maar dat lukt niet. Vlak voor rust gaat onze spits alleen op de keeper af, omspeelt haar, maar krijgt net niet de bal in het doel. De tegenstander heeft in de eerste helft amper doelpogingen gedaan en de 1-0 is eigenlijk te weinig gezien het veldspel. Rust.

De tweede helft begint totaal anders als de eerste helft. In de 1e minuut na rust een hard schot van ons en een goede redding van hun keepster. Dan 3 minuten later de tegenstander die van grote afstand (met wind mee) onze keepster bijna verrast met een hard en hoog schot. Een minuut later een schot van dichtbij van ons, maar weer een redding van de keepster. Het spel golft nu meer op en neer, het lijkt er op dat we vermoeid raken. 10 minuten voor tijd krijgt Orion een corner, die verwerken we weer tot corner. Hun tweede corner komt in de kluts voor de voeten van een tegenstander en die schiet de bal hard in ons doel, 1-1. Een teleurstelling, maar we hebben nog 10 minuten om toch de overwinning te pakken. 3 minuten voor tijd een hard schot van ons, welke rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaat. We krijgen nog een corner, sturen onze laatste man mee naar voren, maar helaas weer geen doelpunt. De tegenstander meldt zich nog een keer voor ons doel, maar ze maken een overtreding. Tijd.

De meiden zijn hard blijven knokken voor de overwinning, maar kregen toch te weinig met het gelijkspel.

Charlotte speelde vandaag haar eerste wedstrijd en werd uitstekend gecoacht en opgevangen door de rest van het team. Goed gevoetbald meid !