6 november 2022

SVHA MO15 krijgt het niet cadeau, maar laat zich niet kisten

Wedstrijdverslag MO15 van 5 november

Vandaag spelen we thuis tegen de meiden van VRC uit Veenendaal. Het is fris maar de zon schijnt gelukkig. Vanwege 2 geblesseerde speelsters en 1 nog niet fitte speelster hebben we aanvulling vanuit de MO17, Anouk speelt met ons mee.

We zijn benieuwd hoe deze wedstrijd zal gaan verlopen, VRC is een sterke tegenstander.

VRC mag de kant kiezen waardoor wij mogen aftrappen. We voetballen met de zon in het gezicht, dat is ff lastig voor onze keepster. Het is even zoeken hoe te spelen, de tegenstanders laat zich niet zomaar van de bal zetten. We zijn aan elkaar gewaagd. Er wordt hard gewerkt door alle meiden, aan beide kanten wordt er aangevallen. En in de 18 minuut is het raak, we knallen de bal langs de keeper, 1-0. Niet denken maar gewoon schieten, gewoon doen. Dat zei Henk nog voor de wedstrijd.  We houden het koppie erbij want de meiden van VRC zijn gebrand op de gelijkmaker. Onze verdediging en keepster hebben het druk de rest van de 1e helft heel wat aanvallen worden weggewerkt of gestopt. Ook onze middenvelders en aanvallers blijven knokken om nog een keer te scoren maar ondanks dat gaan we de rust in met 1-0

Na wat korte aanwijzingen komen we gemotiveerd terug uit de kleedkamer. VRC krijgt de aftrap maar al snel weten we de bal te veroveren en sprinten naar de goal van de tegenstander. Die lijken wat verbaasd door onze snelle actie en daardoor lukt het al in de 2e minuut om de 2-0 in de netten te schieten. Dat is een lekker begin van de 2e helft!

Dan gaat het heel gelijk op. Wij krijgen veel kansen maar scoren lukt niet. VRC blijft ook volop aanvallen en zorgt ervoor dat we het heel druk hebben achterin, maar gelukkig staan we ons vrouwtje. Door slim spel van onze aanvallers bij de uittrap van de tegenstander zetten we telkens flink druk op hun verdediging. En hard werken wordt beloond, onze spits weet in de 32e minuut van de 2e helft de 3-0 te scoren. Er is ontzettend veel gelopen en alle meiden zijn moe. De meiden van VRC weten er nog 1 aanval uit te persen en het lukt hen toch nog om te scoren, 3-1. Ook onze meiden proberen het nog een keer en we krijgen nog een corner, zou het dan nog? Maar nee, het blijft 3-1. De scheidsrechter fluit af. Wat een spannende wedstrijd, we waren echt aan elkaar gewaagd. Meiden, we zien jullie ontzettend hard werken en elke week groeien.

Wij als trainers en leider zijn enorm trots op jullie!

Bedankt voor het meedoen Anouk, Mandy bedankt voor het vlaggen en supporters langs de lijn bedankt voor het aanmoedigen.