26 september 2021

SVHA MO15 komt net iets tekort tegen Unitas 28

Zaterdag 25 september: we spelen thuis tegen Unitas 28 uit Wamel.

Tijdens de warming-up wordt de tegenstander ingeschat; hoe doen ze het en maken we eens kans?
De meiden moeten nog wennen aan elkaar. Er zijn een paar speelsters doorgestroomd naar de MO17 en een paar nieuwe speelsters bij gekomen. Dat heeft even zijn tijd nodig en dat mag ook.

Na elkaar een leuke wedstrijd gewenst te hebben gaan we beginnen. Het is meteen duidelijk, we zijn aan elkaar gewaagd. Leuk, dat maakt het spannend. Over en weer wordt geprobeerd het doel te raken en na 15 minuten valt dan de 0-1.
Nu koppie erbij houden en door. We wisselen een paar speelsters en dat blijkt een goede zet. Meteen daarna valt de 1-1, lekker! Er wordt beter gecommuniceerd, waardoor de meiden elkaar beter kunnen vinden.

Het blijft spannend. Over en weer ontstaan meerdere kansen, het lukt helaas niet om te scoren. Gelukkig vindt ook de tegenstander het doel niet door sterk spel van onze verdediging en keepster. We gaan met 1-1 de rust in.

Na de rust start Unitas direct fel waar onze meiden nog even in de ruststand stonden. Dan wordt ook de 1-2 gescoord. Daar schrikken de meiden van dus hup, aan de bak! We proberen kansen te creëren, maar komen er moeizaam door. Er zijn verschillende mooie acties opgebouwd vanuit het middenveld en we kunnen ook een aantal keren op het doel schieten. Helaas lukt het ons niet om nog te scoren, maar we zaten er niet ver naast. De eindstand blijft 1-2.

De meiden hebben er echt voor gevochten vandaag dat is een ding wat zeker is. Mooi om naar te kijken. Volgende week gaan we er weer voor. 💪🏻