20 november 2022

SVHA MO15 is weer een ervaring rijker

andaag spelen we de thuiswedstrijd tegen ESA. De temperatuur is net boven de 0 graden en de meiden hebben er weer zin in. We missen wat speelsters waaronder onze geblesseerde keepster. Gelukkig wil Aafke bij ons keepen en versterkt Anouk onze verdediging. Heel fijn!

Vanaf de aftrap is duidelijk dat het een lastige wedstrijd gaat worden voor onze meiden. Ondanks dat de tegenstander geen wissels heeft, speelt het spel zich voornamelijk op onze eigen helft af. Zelfs als een meisje van de tegenpartij met een bloedneus 10 minuten van het veld gaat, weten we ons niet onder de druk vandaan te voetballen. Ons middenveld is druk bezig de aanvallende kwaliteiten van de tegenstander onder controle te krijgen en als ze daar doorheen komen, staan onze verdediging en keepster in de weg. Halverwege de eerste helft doen we onze gebruikelijke wissels en blijven we proberen vooruit te voetballen. Dan valt toch 10 minuten voor de rust helaas de 0-1 voor ESA.

We zetten een paar speelsters op een andere plek in de tweede helft en doen ook weer wat wissels. De tegenstander pakt weer op waar ze mee bezig waren, namelijk aanvallen. Al snel scoren ze de 0-2 en binnen 5 minuten ook de 0-3. We moeten rustiger aan de bal zijn, proberen te blijven combineren. 10 minuten voor tijd valt ook nog de 0-4, maar we geven niet op. Onze aanvallers doen er echt alles aan om ook te scoren, maar we kunnen de keepster van de tegenstander weinig onder vuur nemen. Op het einde van de wedstrijd lukt het dan toch om te scoren, 1 van onze middenvelders loopt zich vrij in een aanval en scoort mooi de 1-4. Dit is tevens de eindstand.

Meiden, jullie hebben echt alles gegeven in deze wedstrijd en deze kou. Jullie bleven positief,  hard werken en vanuit jullie taak voetballen. We hebben ervaren wat er op een hoger niveau in onze klasse wordt gevraagd qua verdedigen en aanvallen.