3 oktober 2021

SVHA MO15 heeft de wind niet alleen tegen in Beuningen

Zaterdag 2 oktober

Vandaag spelen we uit tegen de MO15 van de Beuningse Boys. Het is gelukkig droog, hopelijk blijft dat zo.

De meiden hebben er zin in en gaan direct in de aanval. Al na vijf minuten wordt er gescoord! Wat een lekker begin. In de tiende minuut valt de 0-2 en na vijftien minuten staat het 0-3. Dat voelt goed. Wel blijven opletten en blijven communiceren met elkaar.

De tegenstander probeert er doorheen te komen, maar dat lukt niet. We spelen sterk vandaag. Na 27 minuten wordt er voor de 4e keer gescoord. We spelen het meest op de helft van de tegenstander, maar aan het eind van de eerste helft weten ze wat meer tegendruk te geven. Het lukt ze echter niet om erdoor te komen en we gaan met 0-4 de rust in.

In de kleedkamer bespreken we wat goed ging en geven wat tips voor de 2e helft. Dan heeft tegenstander de wind mee en dus voordeel.

Wij hebben de wind tegen, dat maakt het lastiger. Het lijkt ook steeds harder te gaan waaien.

De meiden van de Beuningse Boys blijven fel en het lukt ze om de 1-4 te scoren. Even opletten en blijven voetballen, de rust aan de bal bewaren en elkaar blijven opzoeken. Dat lukt en vrij snel na de 1-4 scoren wij de 1-5 ondanks de flinke tegenwind.

We blijven veelal op de helft van de tegenstander spelen, maar het lukt ons niet meer om te scoren.
Een paar keer lukt het de tegenstander om door ons middenveld te breken, maar gelukkig hebben we een sterke verdediging. Nog één keer lukt het de tegenstander om te scoren en de 2- 5 is een feit. Dit weten we vast te houden de rest van de wedstrijd.

We pakken de winst deze keer. Elke week zien we de meiden groeien in hun spel. En dat zien ze zelf ook.
Er worden na de wedstrijd volop complimenten uitgewisseld in de kleedkamer. Mooi meiden, zo hoort het.

Volgende week spelen we thuis om 10:30 tegen Oranje Blauw. Komen jullie de meiden aanmoedigen?