14 november 2022

SVHA MO15 geeft het niet cadeau bij OVC

Het is wederom prachtig weer en zo’n 15 graden als we naar Oosterbeek rijden voor de wedstrijd tegen OVC deze week. Helaas zijn veel van onze “eigen” meiden geblesseerd of er anderzijds niet bij vandaag. Met hulp van Bo en Yarna van de MO17 en Joudi van de JO14 hopen we het te redden vandaag. Het betekent wel dat we maar 2 wissels hebben maar we gaan ervoor. Net voor de start van de wedstrijd horen we dat ook Julie (van de JO15) nog onderweg is. Heel fijn, dat geeft iets meer lucht.

Tijdens de 1e helft merken we al snel dat we het niet cadeau krijgen vandaag. Er wordt vooral op het middenveld gespeeld. Beide teams komen moeilijk tot aanvallen en als dat wel lukt zijn de verdedigers ook alert.

Er komen enkele kansen maar het lukt ons niet om te scoren. Ook de tegenstander krijgt een paar kansen die weggewerkt worden door onze verdediging en keepster. Helaas voor ons lukt het de tegenstander wel om 1 keer te scoren en we gaan dan ook met 1-0 de rust in.

In de rust is de boodschap duidelijk, druk zetten, kansen creëren en afmaken en achterin de deur dicht houden.

We beginnen de 2e helft met een keeperswissel, onze keepster heeft een blessure en wil liever niet in de goal staan de 2e helft. Gelukkig kan iemand anders haar plek overnemen. Ook bij OVC zijn er wat wisselingen geweest en dat merken we. We laten ons echter niet kisten en gaan er vol voor. We zijn fel aan de bal en komen steeds meer in de buurt van de goal van OVC. Halverwege de 2e helft weten we een kans te verzilveren en schieten we de bal langs hun keepster, 1-1. Mooi!

Helaas weet de spits van OVC binnen 2 minuten bij ons de bal in de goal te knallen. Hier balen we van, maar besluiten het er niet bij te laten zitten.

Over en weer wordt er volop aangevallen en waar wij  weinig ruimte krijgen om te schieten zijn we zelf ook sterk in de verdediging. Beide teams zijn erg aan elkaar gewaagd en niet van plan om zich gewonnen te geven. Met nog maar een paar minuten op de klok zegt Henk tegen onze achterhoede dat ze mee moeten gaan naar voren bij een aanval. Dan maar meer risico nemen. En dan in de drukte voor de goal van OVC weten we te scoren, 2-2!

Met nog 1 minuut op de klok mag de tegenstander het nog 1 keer proberen, gelukkig zijn we sterk achterin en fluit de scheidsrechter af. Wat een spannende wedstrijd was dit! Gelukkig nemen we een punt mee naar huis. Bo, Yarna, Joudi en Julie bedankt voor het meedoen, Bart bedankt voor het vlaggen en supporters bedankt voor het aanmoedigen, tot volgende week. Dan spelen we thuis tegen ESA.