21 november 2021

SVHA MO15 draaien hun hand er niet voor om in Overasselt

Vandaag de uitwedstrijd tegen de MO15 van de Overasseltse Boys. Tijdens de training is er al over gesproken met de meiden. Wij staan dan wel een stuk hoger, maar onderschat nooit je tegenstander.

Het begin is wat moeizaam, het veld is in niet zo’n goede staat en er ligt veel blad op.
We proberen het spel te bepalen, maar dat valt niet mee. De tegenstander speelt erg kort op elkaar, waardoor iedereen op een kluitje loopt. Na een minuut of tien gaan we beter op positie spelen en dat werkt. Na twaalf minuten weten we te scoren. Ook in de 22e en 30e minuut wordt er gescoord en met 0-3 gaan we de rust in.

Blijven voetballen en op positie proberen te spelen; benut de ruimte aan de zijkant is het advies van de trainer.

In de tweede helft vliegen bijna alle kansen erin en lopen de doelpunten snel op naar een voorsprong van 0-13. De tegenstander krijgt nauwelijks kansen, maar weet er één te benutten en het wordt 1-13.
In de slotfase van de wedstrijd weten we nog twee keer te scoren en de eindstand is dan ook 1-15.

Goed gedaan meiden, op naar volgende week. Dan mogen we thuis tegen de nummer 1. Hopelijk wordt dit een spannende en sportieve wedstrijd.