16 mei 2022

SVHA MO15 boekt moeizame overwinning tegen hekkensluiter

Vandaag spelen we thuis tegen de meiden van de Overasseltse Boys. De zon schijnt uitbundig en het gras is lekker kort gemaaid. Door een eerdere grote overwinning dit seizoen tegen deze tegenstander, zou er sprake kunnen zijn van onderschatting.

De wedstrijd begint en de tegenstander krijgt gelijk een kans, maar gelukkig een redding van onze keepster. Hun volgende aanval levert ze een corner op, we zijn gewaarschuwd. Onze meiden beseffen dat er harder gewerkt moet worden en we krijgen meer de overhand. Er volgen wat corners en kansen voor ons. In de 10e minuut breekt onze spits door hun verdediging en scoort netjes de 1-0. We krijgen meer kansen, maar we komen niet echt in ons spel. Ook de tegenstander verschijnt regelmatig voor ons doel, maar onze verdediging en keepster geven niets weg. Vlak voor rust gaat een mooi schot van afstand over hun keepster en scoren we de 2-0. Rust.

De tweede helft begint en we gaan weer in de aanval. Maar wat we proberen, het lukt niet om te scoren. Soms lopen we elkaar in de weg, diverse schoten worden naast of over geschoten of hun keepster redt. We laten speelsters van positie ruilen.

De tegenstander is wat tijd aan het rekken, er zijn wat blessures, er is een drinkpauze en de vele wissels zorgen er voor dat we niet in ons ritme komen de tweede helft. Onze meiden blijven er echt hard voor knokken, maar doelpunten zitten er helaas niet meer in. De scheidsrechter fluit voor het einde van de wedstrijd.

De 4e overwinning op rij is een feit, kwam moeizaam tot stand, maar was dik verdiend.