14 september 2022

SVHA MO15 beleeft een makkelijk avondje in Beuningen

Een doordeweekse competitiewedstrijd tegen de meiden van Beuningse Boys stond dinsdagavond op het programma. Een bekende tegenstander van ons waar we de twee laatste edities met 5-2 en 5-1 van wonnen. Noor en Roos doen met ons mee, omdat we drie afmeldingen hebben. Met drie wissels proberen we ons ontspannen op de wedstrijd voor te bereiden; afgelopen zaterdag waren ze best wel zenuwachtig.

De meiden zien er relaxt uit als de wedstrijd begint. We spelen veel op de helft van de tegenstander en na 10 minuten is het raak voor ons. Een mooie diepte pass vanaf het middenveld wordt door onze rechtsvoor hard ingeschoten. Even later stoomt één van onze verdedigsters op en knalt de 2-0 in de touwen. Vlak voor rust houdt onze spits mooi overzicht, speelt onze vrijstaande linksvoor aan en die schiet op mooie wijze de 3-0 over de keepster heen. Met deze stand gaan we de rust in. Op wat terugspeelballen na heeft onze keepster weinig te doen gehad.

Na de rust probeert de tegenstander terug in de wedstrijd te komen. Ze zijn vaker op onze helft te vinden, maar dit leidt niet tot kansen. We nemen het heft weer in handen en één van onze middenvelders schiet de bal hard op de paal. Even later is het wel raak en door wederom een hard schot wordt het 4-0. Onze spits, die al een paar keer dicht bij een doelpunt was, scoort halverwege de 2e helft de 5-0. Ze passeert een paar verdedigers in de korte ruimte en rondt koel af van dichtbij. Vlak voor tijd komt de 6-0 eindstand op het scorebord: vanaf rechts vliegt een schot (of voorzet) hoog over de keepster het doel in.

Noor en Roos bedankt, fijn dat jullie mee deden.

Complimenten meiden! Jullie hebben deze ruime overwinning helemaal zelf afgedwongen, de tegenstander heeft eigenlijk geen kansen gehad. Zouden de zwarte voetbalbroekjes iets extra hebben gegeven? 😉