Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

8 april 2015

SVHA Mini’s nu al kampioentjes bij toernooi Candia’66

Afgelopen zaterdag 4 april werden wij uitgenodigd met de kabouters om aan een toernooi deel te nemen bij Candia. Om 8:15 verzamelen we bij de kantine om met de kabouters op pad te gaan om de 1ste prijs bij Candia op te halen. Wij gingen deze ochtend op pad met 9 spelers, helaas konden er een paar spelers niet waardoor we spelers hebben moeten lenen bij de echte mini kabouters. Onze selectie bestond deze keer uit: Isa Vermeulen, Niek Frentz, Kas van Calker, Xander van Baal, Isa van Anrooij, Sander Hartemink, Sofie Herckenrath, Sem van Nieuwhuizen en Sen van Anrooij.

Eenmaal omgekleed en de veters goed gestrikt begonnen we aan een stevige warming-up om ons voor te bereiden voor het echte werk. Onze eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Uchta. Uchta hadden we in de competitie al een keer getroffen en we wisten dat dit een zware wedstrijd zou worden. Door het harde werken van onze kabouters komen we op een 1-0 voorsprong, maar Uchta gaf niet op en vlak voor tijd krijgen wij helaas een goal tegen waardoor de eindstand 1-1 werd. Onze 2e wedstrijd speelde we tegen Kesteren, ook deze wedstrijd werd de eindstand 1-1. Deze 2 wedstrijden werd er goed gespeeld door de kabouters, maar er was nog 1 taak die we moesten volbrengen om in de prijzen te vallen en dat was de laatste wedstrijd winnen tegen de Musketiers. Door een paar tactische wijzingen gingen wij vol vertrouwen onze wedstrijd in. Al snel kwamen onze kabouters op een 1-0 voorsprong en zelfs het publiek ging uit zijn dak. Helaas was dit maar voor korte duur want als snel scoorde de Musketiers de 1-1 met een pegel vloog deze bal strak in de kruising en onze keepster was kansloos. Onze kabouters gaven niet op en knokte voor de overwinning door een mooie aanval met veel doorzettingsvermogen scoorde wij de 2-1 en vlak daarna scoorde wij meteen de 3-1. Het was een mooie overwinning met veel doorzettingsvermogen en vechtlust. Uiteindelijk zijn we 1ste geworden in onze poule en hebben dan ook geen nederlaag gehad.

Wij konden ons klaar maken voor de halve finale tegen de Valleivogels. Onze kabouters wilde maar 1 ding en dat was de grootste beker mee naar huis nemen dus er was in de halve finale maar 1 doel en dat was winnen om de finale te bereiken. We begonnen heel sterk aan onze wedstrijd en iedereen knokte voor elkaar om de winst binnen te halen. De eindstand werd 2-0 en de SVHA kabouters gingen door naar de finale.

De finale werd gespeeld tegen Candia, er stonden dus 2 teams in de finale die heel graag de eerste prijs in ontvangst wilde nemen. Maar er kan er natuurlijk maar 1 de beste zijn. De finale was een spannende wedstrijd wat voornamelijk afspeelde op het middenveld. Door het goede verdedigen en het harde werken komt SVHA eruit met een goede aanval en wisten wij er 1-0 voor te maken. Candia ging er alles aan doen om deze stand recht te trekken, maar juist daardoor kwam er veel ruimte om het middenveld en voorin. Door het goede doorzetten wisten wij vlak voor tijd de wedstrijd te beslissen en werd de einduitslag 2-0 in het voordeel van SVHA.

De kabouters presteerde het om 1ste te worden van het toernooi bij Candia. Alle spelers en speelsters hebben kei hard gewerkt voor deze knappe prestatie en wisten de eerste beker voor de kabouters mee naar SVHA te nemen. De kabouters haalde dan ook vol trots de beker op en vierde een klein feestje van blijdschap.

Wij willen Candia bedanken voor het goed georganiseerde toernooi en de gezellig dag.

kabouters2