9 maart 2015

SVHA MA1 wint van koploper Eldenia

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd SVHA MA1- Eldenia MA1 op het programma. Op papier een zware wedstrijd want Eldenia is de koploper in de hoofdklasse. Ondanks we in de 1ste  klasse kampioen zijn geworden tegen Eldenia mochten wij ze vooral niet onderschatten.

De sfeer zat er goed in bij de meiden en ze wilde dan ook absoluut niet verliezen van Eldenia. Alle ogen waren gericht op de eerste 3 punten van het seizoen. De meiden voetballen al een aantal weken mooi en goed voetbal maar de punten bleven helaas uit. Op de training wordt er elke week opnieuw hard gewerkt door alle meiden.

Om 15:00 werd er afgetrapt door SVHA en de meiden klapte er dan ook meteen op. Het harde werken werd beloond en binnen 10 minuten wist Lisa Budding het goal te vinden door een uitstekende pass van Rebecca. SVHA ging alleen maar beter voetballen en combineren en creëerde daardoor steeds meer kansen. Door een fout van de keeper en het goed door jagen van Rebecca kon Rebecca de fout meteen afstraffen. Zo stond het binnen 20 minuten ook 2-0. Eldenia kwam er voetballend niet meer uit en SVHA kwam meer en meer in de wedstrijd, zo werd het voor rust ook nog 3-0 voor SVHA wederom een mooi doelpunt van Rebecca.

In de rust even wat drinken en hup wij zijn weer klaar voor de 2e helft. Het duurde lang voordat SVHA het doel weer kon vinden al bleven wij goed combineren en creëerde wij veel kansen. Willemijn ging laat in de 2e helft op avontuur en speelde zo heel wat spelers van Eldenia weg en scoorde met doorzettingsvermogen een mooie doelpunt. De stand is ondertussen alweer 4-0. Om het allemaal nog erger te maken voor Eldenia wist Nienke die een uitstekende wedstrijd speelde er 5-0 van te maken. Als slot van de wedstrijd schoot Eline ook nog de 6-0 binnen met een strak doelpunt in de hoek.

Het stond achterin als een huis met Lotte en Lisa als back en het centrale duo Bo en Willemijn. Er werd geen kans  weg gegeven door de verdediging en zo had onze keeper Bibi ook weinig te doen op een paar terug speel balletjes na.

Het middenveld zorgde voor het voetballen en zetten dan ook regelmatig onze spitsen 1 op 1 voor het goal. Ons middenveld bestond uit Veerle en Nienke  centraal en onze buitenspelers waren Lisa Budding en Marloes. In de spits stonden Rebecca en Afra die het de verdediging van Eldenia knap lastig hebben gemaakt.

Ook onze wissels Anouk, Eline en Dagmar vielen goed in en ook hun hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld. We hebben met z’n alle hard gewerkt voor deze knappe overwinnen. De eindstand van deze leuke wedstrijd was dan ook 6-0.