22 februari 2016

SVHA lijdt nederlaag tegen effectief Niftrik

Zondag 21 februari stond de competitiewedstrijd SVHA 1 – Niftrik 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.00 uur in de middag. SVHA heeft na 14 wedstrijden 12 punten verzameld en Niftrik heeft na 12 wedstrijden 23 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen Aquila sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Yosry Hassan, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Luc Dekker, Pieter Mantel, Nelson Konu, Ali Saleh, Jesse Schreuders, Noud Spaan, Twan Aarnink, Ronald Evers, Jeroen van Boldrik, Rogier Jansen en Mustaba Mieri.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Noud Spaan staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Yosry Hassan en Jeroen Janssen. Het middenveld bestaat uit Nelson Konu, Twan Aarnink en aanvoerder Pieter Mantel. De voorhoede bestaat uit Jesse Schreuders (links), Ali Saleh (valse spits) en Luc Dekker (rechts).

In de eerste minuten van de wedstrijd zijn beide ploegen zoekende. Mede door de sterke wind die er staat is het lastig in te schatten waar de bal belandt. Na ongeveer een kwartier voetballen komen beide ploegen beter in de wedstrijd, maar echte kansen blijven uit. Wel zijn er een paar pogingen van afstand aan de kant van Niftrik, maar deze worden geblokt door de defensie van SVHA. Halverwege de eerste helft krijgt de thuisploeg de kans om op een 1-0 voorsprong te komen. Luc Dekker krijgt de bal aangespeeld, tikt de bal langs de keeper en deze lijkt het doel in te gaan. De bal wordt op het laatste moment voor de doellijn weggehaald door een verdediger van Niftrik. Een paar minuten later krijgt ook Jesse Schreuders een kans. Hij ziet zijn inzet in het zijnet belanden. SVHA is de bovenliggende partij, maar vergeet dit uit te drukken in de score. Een paar minuten voor rust komt Niftrik uit een counter op een 0-1 voorsprong. Een prima voorzet vanaf de rechterkant wordt koeltjes binnengeschoten door de aanvaller. Niet veel later krijgt SVHA de kans om op gelijke hoogte te komen. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Ali Saleh terecht. De middenvelder/aanvaller bedenkt zich geen moment, haalt uit, maar ziet zijn uitstekende inzet prachtig gepareerd worden door de doelman van Niftrik. Dit schot was het laatste wapenfeit uit de eerste helft, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand gaan rusten.

Na rust gaat SVHA op zoek naar gelijkmaker. Niftrik zakt in en wacht af. SVHA mag het spel dus maken, maar echt grote kansen krijgt de ploeg niet. Een klein kwartier naar rust krijgt Niftrik een vrije trap. De bal draait gevaarlijk in, wordt door niemand aangeraakt en valt binnen, 0-2. Vlak na de goal komen Rogier Jansen en Ronald Evers in het veld voor Jeroen van Boldrik en Noud Spaan. Tien minuten later komt ook Jelmer IJkhout binnen de lijnen voor Twan Aarnink. Met nog twintig minuten op de klok probeert SVHA de aansluitingstreffer te maken. Vanuit de omschakeling krijgt Niftrik een hoekschop. Deze valt met fortuin binnen, waardoor het 0-3 wordt. SVHA probeert het nog wel, maar is zichtbaar aangeslagen. Na ruim 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

SVHA blijft door de nederlaag op 12 punten uit 15 wedstrijden steken. Niftrik wint en komt op 26 punten uit 13 wedstrijden. Zondag 28 februari speelt SVHA de uitwedstrijd tegen WVW. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.30 uur. WVW speelde afgelopen week niet, omdat de uitwedstrijd tegen Unitas’28 werd afgelast. De ploeg heeft na 13 wedstrijden 18 punten.

Pupil van de week: Raoul Siefkes mocht zondag met het eerste elftal het veld oplopen, maar dat was niet het enige wat SVHA voor hem in petto had. Raoul mocht namelijk een doelpunt maken bij de keeper van de tegenstander (Niftrik) en hij kreeg een bal mee naar huis waar alle spelersnamen van het eerste elftal op staan(!) Vanaf de zijkant zag hij SVHA met 0-3 verliezen. Voor Raoul was het desondanks een fantastische dag om niet te vergeten!