Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

6 mei 2015

SVHA ‘klavertje’ 3 KAMPIOEN 2014 / 2015

Afgelopen weekend was het dan zo ver. En als je SVHA een warm hart toedraagt kan het je bijna niet ontgaan zijn. SVHA 3 werd kampioen. Echter de route naar dit ultieme doel is lang niet altijd makkelijk geweest.

Voor dat we verder gaan, vorige week hadden we een gast schrijver voor het stukje tegen Driel. Dit was een mooi en passend stukje. Nu vroegen veel jongens zich af wie nou dit stuk had geschreven. Ik zal u niet langer in spanning houden het stuk werd geschreven door niemand minder dan onze Sander Spanbroek. Klasse!

Na een eerste seizoenshelft waar zowel werd verloren van directe concurrenten Woezik(3-2) en SDOO(4-3) was het voor SVHA heel even slikken. Echter maakte zowel de Wijchenaren als de Heterenaren geen goede indruk tegen de op papier mindere teams. Zo kon SVHA de eerste seizoenshelft ondanks deze verliespartijen goed bij blijven.

Vlak na de winterstop kwam SDOO naar Herveld toe. In deze clash tussen 2 altijd hoog gemotiveerde teams stapte SVHA zeer verdiend als winnaar van het veld(3-1). Het teken voor vele dat we nu het kampioenschap wel binnen konden gaan halen. Dat het seizoen geen makkie werd bleek toen een week later DSZ naar Herveld kwam en de eerder succesvolle ploeg compleet weg voetbalde. DSZ won met maarliefst 0-3 van de Groen / Witte.

Een week later ging de ploeg uit naar Ewijk, op het goede kunstgras van Ewijk werd SVHA wederom niet de bovenliggende partij. In de slotfase van de wedstrijd krijgt SVHA dan de deksel op de neus. Het geforceerde spel van SVHA zowel tegen Ewijk als tegen DSZ kost de ploeg punten. Bij Ewijk verliest men met 2-1.

Omdat ook SDOO en Woezik niet een vuist kunnen maken gedurende de zwakke periode van SVHA blijft er een kans ontstaan. Sterker nog met het nog te ontmoeten Woezik was er nog het scenario dat SVHA alles in eigen hand had. Dan moest er vanaf nu af aan wel gewonnen worden. SVHA stapt in deze periode in een ‘Champions League’ programma. Er word zowel op zondag gespeeld als op woensdag. Dit ritme bevalt de ploeg wel met als bekroning de winst bij DSZ. DSZ wat een paar weken eerder nog SVHA overklaste werd nu op werklust verslagen. Een moment dat menig krijger zich realiseerde. ‘Het kan dit jaar echt’.

Toen wachten de wedstrijd tegen Woezik. Mijn inziens de best voetballende ploeg die we dit jaar hebben ontmoet. De angstgegner van SVHA 3 moest verslagen worden om het pad naar het kampioenschap open te houden. Op dat moment stond ook Woezik in deze zelfde positie. Winst van Woezik zou de omgekeerde wereld betekenen en zouden zij richting het kampioenschap kunnen gaan. Na een zeer gemotiveerd SVHA te hebben kunnen zien winnen van Woezik(1-4) vertrokken de mannen naar Newcastle. Naast dat we een hoop over elkaar leerde werd ook duidelijk dat nummer 2 SDOO punten liet liggen. Wat betekende dat we kampioen konden worden tegen WAVV.

En wat een mooi verhaal zou dat zijn. Eerder dit jaar begonnen we de competitie tegen WAVV(7-2 winst). De eerste wedstrijd van het seizoen werd heel makkelijk gewonnen. De mannen uit Wageningen waren sindsdien geen belangrijke factor meer in de competitie. Stuivertje wisselen met RVW om de laatste positie werkte niet in het Wagenings voordeel. Ook scoorde de ploeg pas 25 keer terwijl SVHA voor deze wedstrijd pas 24 doelpunten tegen kreeg en daarmee veruit de minst gepasseerde defensie is. Het lijkt dus een makkie te worden, alle voorbereidingen zijn geregeld en per bus vertrekt de ploeg naar Wageningen. Een makkie dus, de cirkel moet rond….

Voor de laatste keer een foto verslag. Veel plezier!

K

Zoals gezegd. Per bus vertrokken we om 10:15 richting Wageningen. De bus gevuld met spelers, staf, vrouwen, kinderen maar ook supporters maakt zijn weg over de A50 terwijl Remco verschillende knallers de speakers uit pompt.

K

Alle voorbereidingen stonden klaar. Als een ware BVO selectie is de ploeg er klaar voor en is alles top geregeld.

K

De warming up kan beginnen. Terwijl SVHA serieus de warming up in gaat. Staat de ploeg uit Wageningen nog wat sigaretten te nuttigen op de tribune. De mannen spelend in Rood / Groen nemen de wedstrijd op voorhand niet zo serieus en kijken en beetje op tegen de aanstaande wedstrijd.

K

Voor de wedstrijd begint. Roept aanvoerder Martijn Markus de manschappen nog even bij elkaar. De scheidsrechter heeft nadrukkelijk aangegeven dat hij tegenspraak niet kan hebben. En daar ook meteen een passende straf op zal toepassen. Martijn maakt nog eens kenbaar dat wij vandaag geen verbale straffen kunnen veroorloven en zo is de toon gezet.

K

Onder het toeziend oog van de steeds meer toenemende toeschouwers begint SVHA niet goed. Het WAVV wat eerder nog met tegenzin omkleden en weinig tot geen zin kon opbrengen tot een goede warming up voelt dat SVHA niet in goede doen is en dat het wel eens een feestje kan verstoren. SVHA begint duidelijk onder hoogspanning en dat resulteert in veel balverlies. Een vlijmscherpe counter van WAVV zorgt dan voor een flinke hoofdpijn. De buitenspeler geeft de bal scherp voor op de goed mee gelopen spits die oog in oog met doelman Roy Kuiper staat. De spits ziet zijn inzet via de voet van de doelman in de bovenkant van het doel verdwijnen. Een stunt lijkt in de maak.

K

SVHA heeft dit jaar wel vaker een tegendoelpunt nodig gehad om tot voetballen te komen. Echter was vandaag de succesploeg niet in machte om de nummer voorlaatst te doen wankelen. De mannen van WAVV spelen op ervaring heel erg slim en winnen voornamelijk veel tijd en halen het tempo handig uit de wedstrijd. Alle voorzetten worden verwerkt door de boomlange keeper of verdedigers.

K

Niet veel later lijkt WAVV op een 2-0 voorsprong te komen. De bal wordt nu vanaf de andere kant scherp voorgegeven. Ditmaal schiet de spits de bal binnen zonder aangeraakt te worden. Echter staat de spits nu wel buitenspel en word de treffer geannuleerd. Het is wel zichtbaar een teken dat SVHA verre van in goede doen in. Zorgen dus voor de technische staf.

K

De grootste kans voor SVHA is vlak voor rust. Aanvoerder Martijn Markus mikt de bovenstaande inzet op de paal en de stand blijft dus 1-0 voor WAVV.

K

De 2e helft gaat beginnen, en Wieger van de Spek weet het ook even niet meer.

K

De wedstrijd word harder. WAVV probeert nu niet alleen met slimmigheden de wedstrijd te ontregelen maar ook door hier en daar wat gemeen te worden. Zo houdt in de bovenstaande foto de keeper op geen enkel wijze in. En wordt later doelman Roy Kuiper nog even dwars door midden gelopen door de WAVV aanvaller.

K

SVHA blijft zwak in de 2e helft. Het komt nu wel tot veel meer kansen. Schoten vanuit de 2e lijn en zelfs ballen die van de lijn worden gehaald geeft iedereen het gevoel dat het vandaag niet meer gaat gebeuren.

Als dan 5 minuten voor tijd Paul de Ruijter zijn vrije trap identiek aan Driel binnen jaagt. Is er ineens weer hoop. Met nog 5 minuten en wat blessure tijd is slechts 1 treffer genoeg. Dat weten de meegereisde fans ook want hoorbaar is er enthousiasme te ontdekken. Iedereen geloofd er weer in waar het eigenlijk 85 minuten daarvoor het er niet in heeft gezeten.

K

In de 94e minuut is het Sebastiaan Markus die door een goede voorzet van Wim Gerritsen de winnende tegen de touwen knalt. De vreugde is enorm en de scheidsrechter fluit direct voor het einde van de wedstrijd. De wedstrijd is uiteindelijk gewonnen van een zeer dapper strijdend WAVV. De circkel is rond, maar een makkie is het geen enkel moment geweest..

K

De viering met de vrouwen, kinderen en supporters

K

Voorzitter Caroline Eberson die van het moment gebruik maakt en SVHA 3 bedankt voor de inzet en inbreng. Ook natuurlijk de felicitaties van onze voorzitter en een mooie medaille die de voorzitter overdraagt.

K

Dan het applaus van ons aan het publiek. Want het was een strijd. In de laatste minuut pas kampioen worden, alles moeten geven, het feestje, de biertjes en de lachende bekjes, maar één van de mooiste dingen vandaag was het publiek. Nagenoeg iedereen zat op de tribune waar we van houden. De mensen die ons het hele jaar door steunen en ons het beste toewensen. De mensen die van ons houden en de mensen die ons ook vandaag onvoorwaardelijk hebben gesteund. Bedankt allemaal!

K

En natuurlijk waren zij ook trots op ons!

K

De kampioenfoto, niet voor een goal of bij een scorebord. Nee samen met ons publiek!

K

“When the fat lady sings”

K

“Mijn papa is kampioen 2014 / 2015”

K

De familie Markus. En ja die 2 gasten in het groen kennen we inmiddels wel, maar mag ik nog even speciaal Martin Markus bedanken voor altijd zijn steun langs de kant en zijn prachtige foto’s. Bedankt!

K

Onze sponsor ATV Safety Product. Beter gewoon bekent als Toon Veens. Toon had prachtige polo’s laten maken voro de groep. Die hij na een mooie speech graag aan iedereen overhandigde.

K

Toon is altijd nauw betrokken bij de groep. Daarom is dit kampioenschap ook voor jou Toon. Bedankt voor je geweldige inbreng in ons elftal!

K

Tijd om te douchen, en ja traditioneel gaat de trainer er dan onder.

K

Allemaal gedoucht en klaar om naar Herveld te gaan, nog even wachten op de bus.

K

“2 vingers in de neus dit jaar”

Oja. Zo kregen wij hem vorig jaar van AWC. Het was voor ons de motivatie om nog meer te brengen dit seizoen. Woezik, DSZ, ONA’53, SDOO. Veel succes volgend jaar.

AWC 6, we komen er aan! 😉

K

Angelo Mulder en Roy Kuiper praten nog even na over de wedstrijd…

K

Bram Ariese verteld het Roy Kuiper ook nog even..

K

Op de terugweg heeft Paul de Ruijter een geweldige limerick geschreven die hij luidruchtig door de bus heen zingt. De sfeer zit er goed in op de terugweg.

K

Bij terugkomst staat er wel een kar, maar gezien het enorm slechte weer gaan wij maar direct naar binnen.

K

De helden worden goed ontvangen in de kantine

K

Bedankt Roy Swartjes voor het begeleiden van onze wedstrijden als scheidsrechter. Roy is altijd een keurige scheidsrechter geweest die ons nooit het gevoel heeft gegeven een wedstrijd cadeau te doen. Zoals het hoort een scheidsrechter die zo eerlijk mogelijk de wedstrijd wil laten verlopen. Roy bedankt!

K

Het feest in de kantine gaat nog lang door..

K

Van de vrouwen krijgen we nog een mooie op maat gemaakte meter. Wat hebben wij toch geweldige vrouwen he, waar je een man al niet blij mee kan maken.

K

Alsof Toon nog niet genoeg had gedaan, een heerlijk buffet voor de succesploeg.

K

De hoofdtrainer heeft ons het hele jaar gesteund en het beste gewenst. Zelfs zijn hand uitgestoken toen SVHA 3 het het meest nodig had. Bedankt Henk Stuivenberg en selectie SVHA!

K

Nog een laatste speech van Angelo Mulder… maar eigenlijk was dit ons moment dat wij de staf bedankte. Piet, Tum en Angelo jullie zijn helden. Bedankt voor het wegnemen van alle randzaken iedere week. De totale verbondenheid met het team en het overbrengen van de onoverwinnelijkheid.

K

Matchwinner Sebastiaan Markus hoeft vandaag niks meer zelf te doen.

K

Al krijgen onze kampioenen Thibault Zegers en Sebastiaan Markus daarna nog wel even klop van 3 vrouwen.

K

Paul de Ruijter gaat nog 1 keer een liedje zingen…

K

Wim Gerritsen en Martijn Markus vervolgen het liedje..

K

Edwin IJkhout en Roy Kuiper maken het liedje af! De ondersteuning was vandaag door DJ Stindo, bedankt jongen!

K

Het ging nog lang door, allemaal onder toeziend oog Ernst Henzen.

K

Wij willen graag iedereen bedanken die ons dit jaar een warm hart hebben toegedragen. Die ons in wat voor manier ook gesteund hebben. Het gevaarlijke van mensen individueel bedanken in het bovenstaande verslag is dat je altijd mensen gaat vergeten. Daarom nog eenmaal. bedankt voor alles. Wij zijn enorm trots dat jullie ons hebben geholpen dit jaar het hoogst haalbare te bereiken.

KAMPIOENEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dat wist Mark de Ruiter al lang: MAAK KENNIS MET: MARK ‘WIJ GAAN VOOR HET KAMPIOENSCHAP’