7 maart 2016

SVHA kan niet stunten tegen koploper DIOSA

Zondag 6 maart stond de competitiewedstrijd DIOSA 1 – SVHA 1 op het programma. De wedstrijd begon om 14.30 uur in de middag. SVHA heeft na 16 wedstrijden 12 punten verzameld en DIOSA heeft na 15 wedstrijden 32 punten bij elkaar gespeeld.

Voor de wedstrijd tegen DIOSA sluiten de volgende 15 spelers aan bij de selectie: Sjoerd Veldhorst, Yosry Hassan, Jeroen Janssen, Jelmer IJkhout, Bart van Olderen, Luc Dekker, Nelson Konu, Ali Saleh, Noud Spaan, Jules Merkus, Twan Aarnink, Ronald Evers, Jeroen van Boldrik, Rogier Jansen en Mustaba Mieri.

De opstelling ziet er als volgt uit: Sjoerd Veldhorst is de doelman. Noud Spaan staat linksback, Jeroen van Boldrik staat rechtsback en het centrale duo achterin wordt gevormd door Jeroen Janssen en Yosry Hassan. Het middenveld bestaat uit aanvoerder Twan Aarnink, Nelson Konu en Ali Saleh. De voorhoede bestaat uit Jules Merkus (links), Rogier Jansen (spits) en Luc Dekker (rechts).

SVHA begint geconcentreerd aan de wedstrijd. Op het erbarmelijke veld is het lastig voetballen, maar beide ploegen proberen er het beste van te maken. DIOSA heeft moeite om het spel te maken, omdat SVHA het compact houdt. Na iets meer dan een kwartier voetballen slaat het noodlot toe bij SVHA. Yosry Hassan komt lelijk ten val wanneer hij een sprintduel wil aangaan. De verdediger kermt het uit van de pijn en blijft liggen. De aanvaller van DIOSA lijkt hier geen boodschap aan te hebben en komt oog in oog met Sjoerd Veldhorst te staan. De aanvaller maakt geen fout en zet DIOSA op voorsprong, 1-0. Yosry Hassan wordt geruime tijd behandelt en verlaat het veld met een hamstringblessure. Door deze blessure wordt er het een en ander omgezet. Bart van Olderen is de vervanger van Yosry Hassan en komt in de spits te voetballen. Rogier Jansen zakt een linie en datzelfde geldt voor Twan Aarnink. SVHA lijkt aangeslagen door de blessure van Yosry Hassan, maar moet zichzelf zien te herpakken. DIOSA komt beter in de wedstrijd en dat levert na twintig minuten spelen een doelpunt op, 2-0. SVHA probeert te blijven voetballen, maar vijf minuten later verliest Jeroen van Boldrik het hoofd. Een natrappende beweging wordt door de scheidsrechter bestraft met een rode kaart. Na 25 minuten voetballen staat SVHA met een 2-0 achterstand en tien man op het veld. Vervolgens komt Jules Merkus rechtsback te voetballen om de verdediging te versterken. In het restant van de eerste helft zakt SVHA in om geen verdere schade op te lopen. DIOSA heeft geduld en wacht op de ruimtes die komen. Aan het einde van de eerste helft krijgt Noud Spaan met een indraaiende bal nog een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar hij ziet zijn schot op de lat belanden. Met een 2-0 tussenstand gaan beide ploegen rusten.

Na rust probeert SVHA de schade te beperken. DIOSA komt vroeg in de tweede helft op een 3-0 voorsprong met een prima schot in de hoek. Niet veel later komt Jelmer IJkhout in het veld voor Rogier Jansen. DIOSA krijgt kansen om de score verder uit te breiden, maar de ploeg springt nonchalant om met de kansen die het krijgt. Twintig minuten voor tijd komt Ronald Evers in het veld voor Jules Merkus. DIOSA komt een kwartier voor tijd op een 4-0 voorsprong. Een schot van een middenvelder van DIOSA wordt door Twan Aarnink ongelukkig in eigen doel gewerkt. Hierna krijgt SVHA een mogelijkheid, maar Ali Saleh ziet zijn schot op de buitenkant van de paal belanden. De wedstrijd loopt tegen het einde en na 90 minuten voetballen fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

SVHA blijft door de nederlaag op 12 punten uit 17 wedstrijden steken. DIOSA wint en komt op 35 punten uit 16 wedstrijden. Zondag 13 maart speelt SVHA de thuiswedstrijd tegen AAC-Olympia. De wedstrijd begint ‘s middags om 14.00 uur. AAC-Olympia won afgelopen week met 1-2 van Uchta en heeft na 16 wedstrijden 7 punten.

Auteur: Jelmer IJkhout