26 november 2018

SVHA JO8-1 staat drie keer achter tegen koploper Millingen, maar weet toch een punt mee naar Herveld terug te nemen

Afgelopen zaterdag gingen de jongens van JO8-1 op bezoek bij de ongeslagen koploper in Millingen. Na een lange reis van zo’n 40 minuten kwamen we aan op het mooie nieuwe complex van SC Millingen. Eén van onze trainers, Olaf, was een beetje verlaat, omdat hij nog heerlijk op bed lag, maar Moss wist hem nog op tijd voor de wedstrijd thuis op te halen 😊

Nadat Rick de opstelling duidelijk gemaakt had aan de jongens gingen we voortvarend van start en kregen we kans op kans in de eerste tien minuten. Maar, zoals zo vaak, als je ze zelf niet maakt dan vliegt hij er op de counter aan de andere kant in, waardoor Millingen tegen de verhoudingen op 1-0 voor kwam te staan. Gelukkig lieten onze jonge voetballers zich daardoor niet uit het veld slaan en maakte Bas Hovestad er snel weer verdient 1-1 van.

In het vervolg van de wedstrijd ging het gelijk op en kregen beide teams goede kansen, maar gelukkig stonden Mylo Hosmar en Tim van Rekum alle ballen weg te schieten achterin en als ze er al eens doorkwamen stond daar altijd nog de zeer goed keepende Sjoerd van Leeuwen die zijn goal goed schoon wist te houden. Helaas was Sem van der Meijde totaal niet fit en kon hij uiteindelijk niet meer verder, waardoor we zonder wissel verder moesten. Uiteindelijk wist Millingen toch een gaatje in de verdediging te vinden en kwamen ze weer op voorsprong: 2-1

Voordat de 2e helft begon gaf Olav een speech aan de jongens en zei dat er steviger gevoetbald moest gaan worden, omdat er toch echt te slap gevoetbald werd af en toe. Hierdoor gingen de jongens van JO8-1 weer een stuk fanatieker voetballen en vooral Fedde Strucks liet zien hoe het moest door stevig de duels aan te gaan. Hierdoor kwamen we weer beter in de wedstrijd en maakte onze topscoorder Bas Hovestad er weer 2-2 van.

Na nog de extra motivatie van Moss Hosmar, welke een zak chips voor iedereen had beloof bij winst, leek het wachten op de verdiende 2-3, maar onverwachts viel vlak voor tijd toch nog de 3-2 voor Millingen. In de laatste minuten ging JO8-1 echter vol op de aanval en nadat er een aantal schoten van Fedde Strucks nog door de keeper tegengehouden werden wist uiteindelijk Sil van Loon het gaatje te vinden voor de terechte 3-3, waarna de wedstrijd snel afgelopen was en er nog strafschoppen genomen mochten worden die we ruim wonnen door wederom goed keeperswerk van Sjoerd.

Al met al een hele goede wedstrijd van onze jongens die veel veerkracht toonden en drie keer terugkwamen van een achterstand! Helaas geen chips, maar eigenlijk hadden ze die wel verdiend door de manier van voetballen 😊