Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

9 september 2016

SVHA JO17 toont veel karakter tegen Valburg!

Donderdag 08-09-2016

HERVELD – Welkom bij het allereerste wedstrijdverslag van SVHA JO17 – 1 ( B1).
Met 3 nieuwe trainers lijkt SVHA JO17 het getroffen te hebben. Dit jaar is er vanuit de C en B een selectieteam gevormd om uit te komen in de 3e klasse.

Hoofd Trainer – Joey Smits
Assistent Trainer – Mustaba Mieri
Assistent Trainer – Ali Saleh

Spelers:

– Roy Dekker
– Tim Dekker
– Lex van Diepen
– Rick Diepeveen
– Thom Hartman
– Jean – Pierre ( JP ) de Jager
– Cas Jansen
– Thomas Kogels
– Jelmer van der Kolk
– Coen van der Linden
– Thom Peeters
– Mahad Shigow
– Nando van Stekelenburg
– Thijs Swartjes
– Tom Veens
– Coen Witte

SVHA JO17 heeft een ongelukkige voorbereiding gehad vanwege de vakanties, maar wist zich toch klaar te stomen voor de allereerste wedstrijd van het seizoen. De Derby tegen clubrivaal Valburg

Man of the match: Jelmer van der Kolk.

Voor de wedstrijd sluiten de volgende 15 spelers aan:
Keeper: Nando van Stekelenburg
Verdediging: Tim Dekker ( laatste man ) JP ( voorstopper ) Thom Peeters ( links achter ) Cas Jansen ( rechts achter )
Middenveld – Thom Hartman ( mid mid ) Tom Veens ( mid mid ) Thomas Kogels ( rechts midden ) Mahad Shigow ( links midden )
Voorhoede: Jelmer van der Kolk ( Captain ) – Coen Witte

Wissels: Lex van Diepen – Rick Diepeveen – Thijs Swartjes – Roy Dekker
Afwezig: Coen van der Linden

SVHA begint de wedstrijd sterk. Het is even wennen aangezien niemand een wedstrijd heeft gespeeld in een lange tijd. Tevens speelt iedereen ook met nieuwe teamgenoten.

Het sterke spel van SVHA resulteert in een snel doelpunt van Jelmer van der Kolk , Mahad schiet de corner goed naar de 2e paal waar Jelmer vrij staat en simpel kan scoren.

SVHA blijft doorzetten en creëert veel kansen voor 0-2 , helaas komt die er niet. Dan snel komt de ‘Wet van Murphy‘ tevoorschijn: ‘Maak jij de kansen niet af doet de tegenstander dat wel.’ En dat gebeurde… Een snelle counter van Valburg na een fout op het middenveld resulteerde in een doelpunt (1-1) Met deze stand gingen de jongens ook de kleedkamers in.

In de rust komt er een probleem bij voor SVHA. Nando van Stekelenburg kan niet verder vanwege een schouderblessure. Thom Hartman wordt zijn vervanger.

SVHA weet dat het nu iets moeilijker wordt en moet goed standhouden achter.
Ondertussen is Thijs Swartjes erin gekomen voor Thom Peeters.
SVHA blijft goed voetballen en probeert kansen te creëren, maar het is Valburg die vaak dichtbij de 2-1 is. Een kans die van de lijn wordt gehaald door Thom en dat gaf de groep die extra motivatie die er nodig was. Want kort daarna viel de treffer wederom door Jelmer van der Kolk. 1-2!!!

Lang wordt er goed stand gehouden. Valburg blijft doorzetten. Kort daarna komt dan ook de gelijkmaker. Een aanval van Valburg leidt tot bijna een doelpunt, de bal gaat langs de achterlijn maar de scheids fluit hier niet voor, waarna er een doelpunt wordt gemaakt door Valburg. De irritatie was groot bij SVHA. Jelmer kreeg door teveel praten een gele kaart. Dit bracht onrust in het team. Valburg kreeg door het uitvallen van Jelmer veel kansen. Daar maakten ze optimaal gebruik van. Aanval na aanval werd gecreëerd maar niet afgemaakt.

Ondertussen zijn Rick Diepeveen, Lex van Diepen en Roy Dekker het veld in gekomen.

Met nog 5 minuten te gaan komt dan toch de voorsprong van Valburg. Een goed schot laag in de hoek zorgt ervoor dat Valburg de 3 punten thuis houdt.

Kort na de 3-2 mag Jelmer terugkomen in het veld. En meteen was het gevaarlijk. Een laatste kans op de gelijkmaker wordt helaas door Jelmer op de paal geschoten. Niet veel later fluit de scheids voor het einde.

EINDSTAND 3-2.

Ondanks de vele tegenslagen hebben de jongens goed voetbal laten zien. Komende zaterdag volgt al meteen de 1e competitie wedstrijd uit tegen AVIOS/DBV.

Auteur: Mustaba Mieri