16 februari 2020

SVHA JO17-2 gehavend na winst op Spero

Het is de laatste wedstrijd voor de 2 weken rust voor onze jongens. Een derby tegen Spero uit in Elst. Deze uitwedstrijd kan ons nog langer aan de koppositie houden, dus het beloofd spannend te worden.
De scheids fluit voor het begin en SVHA begint meteen met hoog druk zetten en wachten op fouten van de tegenstander. Die fouten komen er ook, maar worden niet afgestraft. Verschillende vrije trappen worden niet ingekopt of ingeschoten; jet is het allemaal net niet. SVHA geeft weinig weg. Spero heeft maar een hand vol kansjes gehad die makkelijk gekeerd konden worden. Het lijkt een 0-0 stand te worden voor de rust tot we nog een vrije trap mee krijgen van een metertje of 25. Joep, die normaal best wild is met zijn schote,n heeft toch het vertrouwen van de leiding om het te mogen proberen. Na hem nog wat toe geroepen te hebben van rustuuug….. haalt hij adem en schiet hem uiterst hard en beheerst laag over de grond netjes het doel in: 0-1 voor SVHA. Daarna komt Spero er nog uit, maar de uitstekend fluitende scheids heeft de speler goed in het oog en ziet dat hij een schwalbe maakt in de 16 meter, dus geen penalty en even later fluit hij voor de rust.

Na in de rust het een en ander gewisseld te hebben (Marinus kan toch niet verder met zijn enkel) en de jongens te hebben toegesproken is het tijd voor de 2de helft. Die begint zwaar, heel zwaar voor SVHA. Vooral doordat we nu de wind tegen hebben is het moeilijk om de ballen bij de medespelers te krijgen. SVHA krijgt nog kansen om uit te lopen, maar dit gebeurt niet. Achterin gaat het wel eens fout, maar omdat iedereen voor elkaar werkt wordt alles opgevangen en niks weggeven. Rens, die steeds stabieler speelt, gaat een duel aan en komt ongelukkig neer op de grond (hierover later meer). Het spel gaat steeds meer op en neer en SVHA begint vermoeid te raken. Ze laten de tegenstander meer voetballen en je raadt het al: weer een blessure… Arjan die al wat langere tijd last heeft van zijn kuiten kan niet meer verder en de wissels zijn inmiddels ook op, dus Arjan gaat naar de spitspositie en moet de laatste 5 min even vol bijten. Uiteindelijk fluit de scheids af en wint SVHA deze slordige wedstrijd en dus 3 punten mee naar Herveld en SVHA staat nog steeds bovenaan. Gelukkig zijn er nu twee weken rust en kunnen de blessures die niet ernstig zijn wel weer wegtrekken. Rens heeft na het onderzoek in het ziekenhuis slecht nieuws gekregen. Zijn sleutelbeen is gebroken en moet misschien worden geopereerd. Sterkte kerel!

Jongens goed voor de 3 punten gevochten en Roan, Maurits en Victor, bedankt voor het meedoen!