2 februari 2020

SVHA JO17-1 wint met overtuigende cijfers van Bennekom JO17-5!

Vandaag was de 1e wedstrijd voor onze mannen na de winterstop in de nieuwe voorjaarscompetitie.

Tegenstander was Bennekom dat gepromoveerd was uit de 4e klasse naar de 3e klasse. Compleet waren we niet vandaag, want onze snelle linksbuiten Owen Degen was afwezig vanwege een knieblessure. We begonnen sterk en gretig aan de wedstrijd en creëerden maar liefst 8(!) opgelegde kansen voor rust.
Goed veldspel en prachtige combinaties waren er te zien op sportpark Jan van Baal vandaag, maar na 20 minuten stond het nog steeds 0-0. Onze doelpuntenmachine Mark v/d Pol werd ingebracht en opende de score na een mooie combinatie en vlak daarna maakte hij ook 2-0. Een strakke corner van Olav Hartman kopte Mark snoeihard in het doel. 2-0 was dan ook de ruststand.

De eerste 10 minuten na rust leken op zomeravond voetbal. Weinig tempo en inspiratieloos. De coaches gaven aan dat het tempo omhoog moest en dat werd ook direct gedaan. O.l.v. onze centrale middenvelder/uitblinker Daan van der Linden werd er weer hoog tempo gespeeld. Resultaat: vele kansen! De opkomende Edwin Lijnsvelt zorgde voor veel onrust in de verdediging van Bennekom. Edwin, die zich sterk ontwikkelt dit seizoen, zat 2x dichtbij een treffer, maar helaas net geen doelpunt. Het werd snel 3 en 4-0, wederom door Mark en óók en de overige doelpunten werden door Mark gescoord. Met name Kai van Mill en Namco van der Lienden stonden vaak aan de basis van de doelpunten die Mark vandaag maakte. Maar liefst 6x Mark van de Pol was het dus vandaag!! Klasse Mark!!! Kleine zorgen waren er wel vandaag, Sem Verwoert en Bram Latta kwamen met de koppen tegen elkaar. Sem kon even niet verder maar in de 2e helft gelukkig weer wel. En kort voor tijd viel Daan van der Linden uit met een liesblessure. Hopelijk valt de blessure van Daan mee. Daan is zó belangrijk voor ons team.

Mannen trots op jullie, en supporters bedankt!