16 oktober 2018

SVHA JO15-2 wint spannende wedstrijd en blijft dit jaar nog zonder puntverlies

Afgelopen zaterdag speelde SVHA JO15-2 een belangrijke wedstrijd voor de competitie tegen, de op dat moment nummer 1, Leones JO15-2. Zij beschikte over een veel beter doelsaldo, maar qua punten was het gelijk. Vooraf waren er wat geluiden onder de spelers dat wij als kanonnenvoer zouden dienen voor de veel scorende tegenstander.

In de wedstrijdbespreking is aangegeven dat we als team altijd een kans hebben. Daarvoor was de volledige inzet en strijd nodig van het hele team. Toen de wedstrijd begon leek de bespreking vooraf effect te hebben gehad. SVHA zat er boven op ook al waren sommige tegenstanders een stuk groter dan onze jongens.

SVHA kwam op 0-1 door een benutte penalty door onze spits Marinus. Vlak voor rust zakte SVHA iets weg en konden wij minder druk op de bal geven waardoor de tegenstander dichterbij onze goal kon komen. Na een vrije trap van Leones tegen de lat kon de speler van dichtbij scoren en stond de 1-1 op het bord.

In de rust kwamen wij tot de conclusie dat er vandaag wat te halen was, en dat we vooral op dezelfde manier moesten doorgaan. Dan zouden wij nog wel een aantal kansen krijgen was de overtuiging. Dit gebeurde ook, wij hadden de tegenstander redelijk onder controle zonder echt hele grote kansen weg te geven. Zelf waren wij gevaarlijk voorin door onze snelheid te gebruiken en druk te zetten op de verdediging. Hierdoor ontstond ongeveer tien minuten voortijd ook de 1-2 door. Na een snelle aanval kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Harm die met een lobje over de keeper de bal via de lat achter de lijn zag belanden.

Als begeleiding van dit team is het mooi om te zien dat de jongens ook tegen fysiek sterkere tegenstanders weerstand kunnen geven. Tot op heden hebben wij alle wedstrijden met winst afgesloten, hierdoor staan we op een gedeelde eerste plaats in de competitie en spelen we aanstaande zaterdag onze volgende bekerwedstrijd.