Sportvereniging Herveld-Andelst

Sportieve prestaties en ontwikkeling
met plezier, respect en trots

Sportvereniging Herveld-Andelst streeft als kleine betrokken voetbalvereniging om sportief en maatschappelijk, binnen en buiten de regio een aanwinst te zijn

17 februari 2019

SVHA JO15-1 wint overtuigend van RKHVV JO15-2!

Van diegene die vooraf de toto voor deze wedstrijd had moeten invullen, zou het merendeel een 3 hebben ingevuld. Op papier twee gelijkwaardige teams die aan elkaar gewaagd zijn. We werden prima ontvangen door onze tegenstander en de scheidsrechter die floot, verdient een groot compliment. De wedstrijd was goed en wel begonnen en prompt was er gelijk al een grote kans voor RKHVV. Maar goed keeperswerk van Tijn Luiken voorkwam de 1-0. Svha was meteen wakker en trok de wedstrijd naar zich toe. Verdedigend stond het als een huis met Hylke v Bommel als absolute uitblinker. De backs Sem Verwoert en Yannes Vonk Noordegraaf speelden erg goed en degelijk en voorstopper Mats Krijnen gooide alles in de strijd om zijn lastige tegenstander uit te schakelen. Mats is een voorbeeld voor velen met zijn enorme passie hoe hij een wedstrijd beleeft en speelt. Maar goed, terug naar de wedstrijd, we kregen kansen en kansen.
Spits Mark vd Pol was enkele keren dichtbij een treffer, maar had weinig geluk. Na 20 minuten viel eindelijk de verdiende 0-1 voorsprong door wie anders dan onze topspits Mark, op aangeven van de ijzersterk spelende Namco vd Lienden. 0-1 was dan ook de terechte ruststand. Svha kwam sterk uit de kleedkamer en op aangeven van Mark was het Rowan Schuiling die de 0-2 maakte! Svha overklaste RKHVV na rust en creëerde wederom volop kansen. Na deze 0-2 stuurde Kai v Mill, Namco de diepte in. Namco bleef koel en tekende voor de 0-3. Na de 0-3 zakte Svha wat terug en kreeg RKHVV enkele goede opgelegde kansen. Fantastisch keeperswerk van Tijn voorkwam gelukkig een tegentreffer. De kansen kwamen weer, dit keer was het Rowan die Mark in stelling bracht en Mark zijn 17e treffer van dit seizoen alweer aantekende. Het was nog niet gedaan. We bleven doorgaan met de middenvelders Victor vd Oord (wat een instelling heeft Victor toch!), Daan vd Linden, Tijn Verwoert en Leon v Nieuwenhuijsen voorop in de strijd. De slag op het middenveld werd gewonnen, wat resulteerde in een 0-5 eindstand . Het koningskoppel op het middenveld Tijn en Daan die elkaar in het donker nog weten te vinden waren hiervoor verantwoordelijk. Tijn Verwoert stuurde Daan de diepte in en Daan ronde beheerst deze prachtige aanval af. Als er iemand is die een doelpunt verdiende dan was het aanvoerder Daan vandaag wel. Vlak voor tijd kreeg Namco nog de terechte publiekswissel. Onder groot applaus verliet hij het veld.
De overwinning was een feit en volkomen verdiend.

Mannen, wij hebben weer erg genoten van jullie en meegereisde supporters erg bedankt weer!!

Volgende week spelen we thuis tegen GVA aanvang 12.30 uur op veld 1.

Staf JO15-1: Rudie Doezejager, Edwin v Brandenburg en Leen Verwoert