3 november 2018

SVHA JO15-1 toont veerkracht en verslaat concurrent Orion JO15-2 met 3-2!

Zaterdag 3 november stond de lastige uitwedstrijd voor ons team op het programma tegen Orion JO15-2 uit Nijmegen.

SVHA begon slordig en niet goed aan de wedstrijd. De grote oorzaak hiervan was het spekgladde kunstgrasveld waarop werd gespeeld. Balaannames lukten niet en de passes kwamen niet goed aan. Toch kwamen we na 10 minuten beter in de wedstrijd wat kleine kansjes opleverde. Mark v.d. Pol had een open kans, op aangeven van Rowan Schuiling, maar schoot iets te hoog over. Daarna nam Orion het heft weer in handen en maakte 1-0 uit een corner. SVHA kreeg weer kansen door o.a Daan v.d. Linden, die een vrije trap net over schoot, maar vlak voor rust kwam Orion toch volledig onterecht met 2-0 voor. Dit werd ook de ruststand. Dankzij het goede keeperswerk van onze fantastische keeper Tijn Luiken (wat een keeper!) bleef de schade beperkt en kon er nog van alles gebeuren in de 2e helft. Na rust kwamen de wissels Kai van Mill (die goed inviel) en Nick Bartholemeus erin. Helaas duurde de terugkeer van Nick maar van korte duur en moest hij al na enkele minuten weer worden gewisseld. Nick had teveel last van zijn oude blessure en kon echt niet verder. Kort daarop kreeg Namco v.d. Lienden een schop en ook hij kon niet meer verder. De natte spons deed wonderen en Namco kon na 10 minuten weer spelen! Gelukkig!! SVHA begon wat verder vooruit te spelen en kwam op 2-1. Uit een prachtige corner van Tijn Verwoert scoorde Yannes Vonk Noordergraaf. Met nog een klein kwartier te gaan begon SVHA er helemaal in te geloven. De achterhoede met het spijkerharde centrum Bram Latta en Mats Krijnen voorop in de strijd ging SVHA voor minimaal een punt. De kansen kwamen weer, maar Mark en Namco hadden pech en Orion had ook een goede keeper. De verdiende 2-2 kwam er toch door de alleskunner Namco. Met nog ongeveer 5 minuten te gaan ging SVHA voor de volle winst. Met de opkomende backs Sem Verwoert en Victor v.d. Oord (Dumfries & Tagliafico) werd SVHA sterker en gevaarlijker. SVHA kreeg kort daarop weer een vrije trap op ongeveer 25 meter afstand die door Tijn Verwoert prachtig afdraaiend uit de kruising werd geplukt door de keeper. Weer die keeper! 4 minuten voor tijd werd de (misschien?) wel verdiende 2-3 door SVHA gemaakt. Tijn Verwoert nam een strak afdraaiende corner vanaf de linkerkant die op een fantastische manier a l a Marco v Basten door de uitblinkende Mark v.d. Pol werd binnengeschoten. De ontlading was enorm bij SVHA en de 3 punten werden meegenomen naar Herveld/Andelst.
Na afloop bedankten de spelers de meegereisde supporters en was de feestweek voor onze leider Edwin van Brandenburg die deze week 50 jaar werd compleet!

Staf SVHA JO15-1 Edwin van Brandenburg, Rudie Doezejager en Leen Verwoert