17 november 2018

SVHA JO15-1 komt sterk terug en wint met 6-3 van Woezik JO15-2!

SVHA JO15-1 blijft in de race voor het kampioenschap in de 2e klasse, al was het voorafgaand deze wedstrijd een heel gepuzzel voor de staf voor wat betreft de opstelling. SVHA begon deze week ook nog met twee tegenvallers: Yannes Vonk Noordegeraaf kon de hele week niet trainen (griep) en topspits Mark v d Pol ging donderdag door zijn enkel heen. We begonnen dus nu met het spitsenduo Namco v d Lienden & Rowan Schuiling., en Kai van Mill op rechtshalf. SVHA begon goed en kwam al snel met 2-0 voor, beide keren door Rowan Schuiling op aangeven van Namco. Prompt daarop werd het 3-1, dit keer door Namco zelf. Geen vuiltje aan de lucht, dacht iedereen, maar twee tegendoelpunten door Woezik tekenden de 3-3 ruststand.

Woezik had een weergaloze spits die ongeveer zeker twee koppen groot was dan Mats Krijnen en een kop groter dan Joey v Aggelen. Hij was niet alleen groot, maar deze spits kon ook vreselijk goed voetballen! Na de rust ging de derde voorstopper op deze spits staan: Olav Hartman. Ook Olav had het zwaar, maar schakelde hem uiteindelijk toch uit. SVHA kreeg gelijk kansen, omdat de verdediging weer stond. Sem Verwoert/Bram Latta (weer voorop in de strijd)/Victor v d Oord/ Joey v Aggelen en Mats Krijnen gaven (bijna) geen kans meer weg. Goed hersteld mannen!! We konden dus weer volop aanvallen! Door het middenveld duo, Tijn Verwoert/Daan v d Linden, werd Woezik in de as weggetikt en creëerden we weer kansen. Tijn & Daan strooiden met prachtige passes en eindelijk… viel de 4-3. Namco kwam op rechts door en gaf de bal op Rowan, die bleef koel en scoorde. Yes!! Voorsprong 4-3! Vasthouden nu!! Snel daarna was het weer Namco die op volle snelheid weer doorkwam en door wie anders dan Rowan werd het 5-3. Iedereen opgelucht, maar het was nog niet gedaan, want Woezik bleef gevaarlijk. Woezik ging risico nemen, maar onze spelers deden alles in dienst van het team. De na een blessure teruggekeerde Nick Bartholemeus speelde daarin een belangrijke rol. Nick laat niet alleen iedereen beter voetballen, maar bood ook vandaag in de 2e helft ondersteuning aan de verdediging. Met nog 12 minuten te gaan ging SVHA toch weer voor de 6-3, die er kwam. Namco werd in de diepte gestuurd en scoorde met een fraaie lob van zo’n 25 meter afstand. Namco verdiende dit, wat speelde hij ijzersterk en wat ons betreft de “man of the match”. 6-3, het kon niet meer mis gaan. Onze fantastische keeper redde nog wel een keer en hield in de 2e helft de 0. 6-3 werd dan ook de terechte eindstand. Na afloop kreeg Rowan (4 doelpunten) de wedstrijd al uit handen van onze Leider Edwin v Brandenburg. Helaas voor Rowan moet de bal dinsdag weer terug haha. Mannen, wij als staf hebben weer erg genoten van jullie vandaag. Jullie kunnen niet alleen goed voetballen, maar jullie hebben ook een fantastische mentaliteit wat resulteerde in deze prachtige overwinning.

Staf SVHA JO15-1: Edwin v Brandenburg, Rudie Doezejager en Leen Verwoert